Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα! Έξω οι φονιάδες των λαών!

Κατηγορία: 

Την 15η Νοεμβρίου επέλεξε ο Λευκός Οίκος για να επισκεφτεί τη χώρα μας ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. Αποτελεί το λιγότερο πρόκληση για τον λαό και τη νεολαία ότι η επίσκεψη Ομπάμα θα πραγματοποιηθεί δυο μέρες πριν τις 17 Νοεμβρίου, την επέτειο δηλαδή του Πολυτεχνείου, το οποίο στάθηκε κορυφαία εκδήλωση αντίστασης στη σιδερόφρακτη αμερικανοστήριχτη δικτατορία. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η αμερικανική διπλωματία επιλέγει να κάνει τέτοιους προκλητικούς συμβολισμούς (η επίσκεψη Κλίντον είχε πραγματοποιηθεί στις 19 Νοέμβρη 1999, δύο μέρες μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου!). Φανερός και απροκάλυπτος στόχος της επιλογής της συγκεκριμένης ημερομηνίας είναι να δείξει η δολοφονική υπερδύναμη των ΗΠΑ «ποιος είναι το αφεντικό», να δηλώσει καθαρά πως δε λογαριάζει ούτε το Πολυτεχνείο, ούτε τους μακρόχρονους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες και τα φιλειρηνικά και αντιαμερικάνικα αισθήματα του λαού μας.

 Η επίσκεψη Ομπάμα δεν αποτελεί πρόκληση μόνο για την ημέρα που επέλεξε ο Αμερικανός πρόεδρος για να επισκεφτεί τη χώρα μας. Αποτελεί πρόκληση γιατί η παρουσία του στη χώρα μας σηματοδοτεί την άμεση και απροκάλυπτη προώθηση των αμερικάνικων συμφερόντων στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή. Πίσω από τα «καλά λόγια» για τις «θυσίες» του λαού μας στην περίοδο των μνημονίων, για τη «γενναιοδωρία» του στο Προσφυγικό, πίσω από τα «good job Alexis», κρύβονται οι πραγματικές επιδιώξεις των ΗΠΑ. Επιδιώξεις που βασικά αφορούν την αμερικάνικη και ΝΑΤΟϊκή παρουσία στην Ελλάδα και το Αιγαίο, το προσφυγικό, το Κυπριακό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και γενικότερα τα «εθνικά θέματα», την επίβλεψη των «μεταρρυθμίσεων» και άλλα ζητήματα που άπτονται των παραπάνω.

 Είναι ανεπιθύμητοι οι φονιάδες των λαών! Καμία θέση δεν έχουν στη χώρα μας εκείνοι που επιβάλλουν τα μνημόνια της λαϊκής εξαθλίωσης, της φτώχιας και της ανεργίας. Εκείνοι που προωθούν τα διχοτομικά σχέδια για τη γειτονική Κύπρο, που ανέχονται και υποθάλπουν την τουρκική κατοχή του μισού μέρους της Μεγαλονήσου. Εκείνοι που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το «δράμα των προσφύγων», την ίδια στιγμή που βομβαρδίζουν και κατερειπώνουν την Συρία. Καμία θέση δεν έχουν στη χώρα μας οι μακελάρηδες των λαών! Εκείνοι που διέλυσαν τη Λιβύη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Γιουγκοσλαβία. Εκείνοι που δολοφόνησαν τόσους εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους, που άφησαν τόσα εκατομμύρια ανθρώπων χωρίς σπίτι και πατρίδα.

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που τόσο καιρό προβάλλει τις ΗΠΑ σαν «φίλο» και «εταίρο» της χώρας φέρει βαρύτατες ευθύνες για την προκλητική παρουσία του Ομπάμα. Δια στόματος κυβερνητικών στελεχών, αλλά και του πρωθυπουργού, επιχειρείται ο εξωραϊσμός του καθεστώτος της υποτέλειας. Τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» και οι κορώνες «εθνικής υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας» δεν πείθουν κανέναν. Ενστερνιζόμενη πλήρως το δόγμα «ανήκομεν εις την δύσιν», η κυβέρνηση Τσίπρα αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ακολουθεί πιστά την πολιτική της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και υποτέλειας. Η «εθνικά ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική» της κυβέρνησης αρχίζει και τελειώνει στις «ευχαριστίες» Δραγασάκη προς τις ΗΠΑ μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, αρχίζει και τελειώνει στις ικεσίες στα ξένα αφεντικά, στα παρακάλια για την απόσπαση της εύνοιας των ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών.

 Μπροστά στην επέτειο του Πολυτεχνείου, οφείλουμε να ξαναπιάσουμε το νήμα των αγώνων για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία-Εθνική Ανεξαρτησία». Οφείλουμε να βροντοφωνάξουμε τα συνθήματα «Έξω οι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ», συνθήματα που δέσποζαν γραμμένα στις πύλες του Πολυτεχνείου. 43 χρόνια μετά, ο αγώνας της νεολαίας και του λαού τον Νοέμβρη του ’73 ζητά δικαίωση. Η πάλη ενάντια στην εξάρτηση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ, ενάντια στις αμερικανονατοϊκές βάσεις, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, η πάλη για εθνική ανεξαρτησία είναι σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ. Με τους ανυποχώρητους και μαχητικούς αγώνες μας, στο πλευρό του λαού και των εργαζομένων, να υποδεχτούμε τον Ομπάμα όπως ταιριάζει στους φονιάδες των λαών!

ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Βάσεις-ΕΕ-ΔΝΤ!

Μόρφωση-Δουλειά-Δημοκρατία-Εθνική Ανεξαρτησία!

Διαβάστε επίσης