Ανταπόκριση απο το ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Παντείου

Κατηγορία: 

Την Τρίτη 2 Απριλίου στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου του Παντείου Πανεπιστημίου υπερψηφίστηκε το ψήφισμα της Πορείας για την καταδίκη του αμερικανοκίνητου πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα και την έκφραση αλληλεγγύης των φοιτητών του Παντείου στον βενεζουελάνικο λαό.
Δε μας προκάλεσε έκπληξη η στάση της ΔΑΠ που δεν υπέγραψε το ψήφισμα, με την πρόφαση πως "δεν αφορά το πανεπιστήμιο". Άλλωστε και η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη έσπευσε πρώτη-πρώτη να αναγνωρίσει τον προξικοπηματία Γκουαϊδό, υπηρετώντας τα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ-Τραμπ.
Η ΠΑΣΠ από την άλλη υποστήριξε το ψήφισμα για να διατηρήσει το προφίλ τη "προοδευτικής δύναμης" που πλασάρει τελευταία το απολιθωμένο ΠΑΣΟΚ, ενώ συστοιχίζεται όλα αυτά τα χρόνια με τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές κυβερνήσεων ΕΕ-ΔΝΤ, εξωραΐζοντας το ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, και κάνει ό,τι περνά απ' το χέρι της για να υποσκάψει τις Γενικές Συνελεύσεις και τους οργανωμένους αγώνες των φοιτητών.
Μεγαλύτερη εντύπωση όμως μας έκανε η στάση της ΠΚΣ, η οποία στήριξε το ψήφισμα ενώ σε άλλες σχολές κατέθεσε αντιπαραθετικά δικό της. Οι αιτίες πίσω από αυτή την αντιφατική στάση είναι ο τυχοδιωκτισμός του ΚΚΕ, το οποίο εκεί που μπορεί, επιβάλλει τους όρους του, βλέποντας παντού γενικά και αόριστα καπιταλιστές και αλληλοεξαρτήσεις, ενώ όταν βρίσκεται σε πιο δυσμενή θέση αναγκάζεται να υιοθετήσει απόψεις προσγειωμένες στην πραγματικότητα που αναγνωρίζει ο ίδιος ο λαός, την πραγματικότητα της ληστρικής ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας των υπερδυνάμεων και την αντίσταση των εξαρτημένων χωρών.