Αντικομμουνιστικό ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: παραχάραξη της ιστορίας και απειλές κατά των κομμουνιστών

Κατηγορία: 

Την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, υιοθετήθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ένα νέο, προκλητικό, ανιστόρητο και κατάπτυστο αντικομμουνιστικό ψήφισμα. Το ψήφισμα, που φέρει τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Για τη σημασία της ευρωπαϊκής μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης», διαμορφώθηκε και υπογράφεται από κοινού από τις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελεύθερων, των Πράσινων και των Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών.

Το ψήφισμα, βασισμένο σε κείμενο που πρόβαλε ομάδα ευρωβουλευτών του ΕΛΚ, αναπαράγει όλο τον αντικομμουνιστικό οχετό των τελευταίων δεκαετιών. Διαστρεβλώνοντας κατάφωρα τα ιστορικά γεγονότα, παρουσιάζει τη Σοβιετική Ένωση, τη χώρα που πρόσφερε τις πιο ανείπωτες θυσίες στον αγώνα κατά του φασισμού, καθώς και τον νικηφόρο Κόκκινο Στρατό που σύντριψε τις χιτλερικές ορδές, σαν συνεργάτες της χιτλερικής Γερμανίας! … Το αντικομμουνιστικό ψήφισμα, απειλεί, μάλιστα, με κάποια «νέα δίκη της Νυρεμβέργης», σαν αυτή που καταδίκασε τους ναζιστές εγκληματίες αλλά με κατηγορούμενους τους κομμουνιστές αυτή τη φορά!

Το κοινό αντικομμουνιστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου προαναγγέλλει στην ουσία ένα «μέλλον της Ευρώπης» με νέα, πιο σκληρά κατασταλτικά αντεργατικά μέτρα και αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις εναντίον των αγωνιζόμενων λαών, των κομουνιστικών κομμάτων, της δράσης, των ιδεών και των συμβόλων τους. Πράγμα που γίνεται εξάλλου εδώ και πολλά χρόνια σε μια σειρά από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Δεν είναι φυσικά καθόλου παράξενο, πως πρωτοστάτες στην έκδοση του κοινού ψηφίσματος, στάθηκαν διάφορα ανυπόληπτα υποκείμενα και αντικομμουνιστικές κλίκες που στολίζουν το Ευρωκοινοβούλιο, προερχόμενα κυρίως από χώρες του Βίσενγκραντ και της Βαλτικής, όπου και εφαρμόζεται έμπραχτα από τις εκεί κυβερνήσεις, μια απροκάλυπτα ρατσιστική, φιλοναζιστική, αντικομμουνιστική πολιτική…

Διαβάστε επίσης