Αποδοχή των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών

Εκρηκτική κατάσταση! Μετά τους διπλούς φράκτες, τα χημικά και τη βία, στα ελληνικά σύνορα με την πΓΔΜ, ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Πόποσκι, υπεραμυνόμενος των φρακτών και των κατασταλτικών μεθόδων, «προειδοποιεί» για «μια σοβαρή κατάσταση σύγκρουσης στα Βαλκάνια», σε περίπτωση που οι προσφυγικές ροές συνεχιστούν.

Τα κύματα των απελπισμένων και εξαθλιωμένων προσφύγων που διατρέχουν την Ελλάδα αναζητώντας, ματαίως, διέξοδο προς τη Γερμανία, τη νέα «Γη της Επαγγελίας», πολλαπλασιάζονται. Η «ομάδα Βίσεγκραντ», απτόητη, συνεχίζει να υψώνει τείχη και φραγμούς, να προκαλεί παντοιοτρόπως. Διπλωματική ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αυστρία που πρωτοστατεί στο κλείσιμο της «βαλκανικής οδού». Το οικοδόμημα της ΕΕ τρίζει και αποσταθεροποιείται, κάτω από το βάρος της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης και με το Brexit να αιωρείται.

Πίσω από την εύθραυστη και περιορισμένη εκεχειρία στη Μέση Ανατολή προετοιμάζεται ο νέος κύκλος των ιμπεριαλιστικών πολεμικών αναμετρήσεων. Και στο Αιγαίο, συνεχίζονται οι προκλήσεις της τουρκικής κυβέρνησης, με το «γκρίζο» χρώμα των τουρκικών διεκδικήσεων να απλώνεται και να σκουραίνει, σε μια συστηματική επίδειξη της τουρκικής ισχύος και επεκτατικότητας. Σε αυτό το πλαίσιο εξελίξεων, οι σχεδιασμοί -που αφορούν την Ελλάδα- είναι σαφείς και πλέον ολοφάνεροι.

Ανεξάρτητα από αντιθέσεις και διαφοροποιήσεις στους κόλπους της ΕΕ, που απηχούν διαφορετικά συμφέροντα και ευρύτερους ανταγωνισμούς, όλα συγκλίνουν στη μετατροπή της Ελλάδας σε κατεξοχήν υποδοχέα του προσφυγικού ρεύματος στην Ευρώπη και σε ένα απέραντο στρατόπεδο εγκλωβισμού, πιθανότατα εκατοντάδων χιλιάδων, προσφύγων, «για δυο έως τρία χρόνια» σύμφωνα με τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης Γ. Μουζάλα.

Τους σχεδιασμούς αυτούς τους έχει αποδεχτεί, ήδη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους υλοποιεί, εξαγγέλλοντας ανεπιτυχώς λεονταρισμούς περί άσκησης βέτο στην ΕΕ, για να αμβλύνει τις εντυπώσεις άλλης μιας ταπεινωτικής προσαρμογής της στις εντολές των ισχυρών. Επιπλέον, γίνεται συνένοχη και απροσχημάτιστος κήρυκας της ιμπεριαλιστικής κατίσχυσης όταν γαντζώνεται στον «ανθρωπισμό» και τα «καλά λόγια» της Μέρκελ, εκλιπαρώντας την για κατανόηση και αλληλεγγύη, όταν υπερθεματίζει για τις υπάρχουσες αντιδραστικές συνθήκες και τις «κοινές αξίες της ανεκτικότητας, του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης» της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, όταν ικετεύει για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον «έλεγχο» των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο, όταν, όταν...

Την εκπρόσωπο του γερμανικού ιμπεριαλισμού, τη νατοϊκή πολεμική μηχανή και τις ΗΠΑ, από εχθρούς και δυνάστες του ελληνικού λαού, και όχι μόνο, η κυβέρνηση Α. Τσίπρα τους αναγόρευσε συμμάχους και φίλους, για πολλοστή φορά! Δεν υπάρχει φραγμός στην κατηφόρα αυτή, μιας κυβέρνησης που σήκωσε, παραπλανητικά, τις σημαίες της εθνικής περηφάνιας, αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας για να μετατραπεί σε ικέτη και υμνητή της εθνικής υποτέλειας και υποταγής.

Βαρύτατος εμπαιγμός

Με την προσφυγική κρίση να οξύνεται, η διαδικασία και η διάρκεια της αξιολόγησης του 3ου Μνημονίου αποτελεί επιπλέον μοχλό των ιμπεριαλιστικών πιέσεων και εκβιασμών και επιμηκύνεται κατά το δοκούν, κινούμενη σε ένα σκοτεινό τοπίο σκληρών ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Η κυβέρνηση Α. Τσίπρα επιχειρεί εναγωνίως να επωφεληθεί από τη «συμπάθεια» και «κατανόηση» που αιωρείται από την ευρωπαϊκή πλευρά των δανειστών και να εξασφαλίσει μια χαλάρωση των σκληρότερων απαιτήσεων του ΔΝΤ, προτάσσοντας το κόστος διαχείρισης των προσφυγικών ροών. Η «επιτακτική αναγκαιότητα περαιτέρω μέτρων», πέραν αυτών που προβλέπονται στο 3ο Μνημόνιο, αποτελεί, όμως, κοινή γραμμή πλεύσης των δανειστών. Βέβαιο είναι πως οι μεγάλες αντιδραστικές ανατροπές στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και κατακτήσεις των εργατολαϊκών στρωμάτων, η κλιμάκωση και γενίκευση της φοροεπιδρομής και η διεύρυνση της επίθεσης στη λαϊκή κατοικία, που προωθεί η κυβέρνηση Α. Τσίπρα, τηρώντας τις δεσμεύσεις του 3ου Μνημονίου, καταφθάνουν με εξαιρετικά σκληρή μορφή για τα ευρύτατα εργατολαϊκά στρώματα.

Και κατά τα φαινόμενα, όχι μόνο. Η θρασύτατη κυβερνητική προπαγάνδα πως με τα προωθούμενα μέτρα εξασφαλίζεται η «προστασία των αδυνάτων» δεν μπορεί να συγκαλύψει τον πραγματικό, βαθύτατα αντιλαϊκό, χαρακτήρα της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ούτε την ευθυγράμμισή της, κάθε φορά, με τις εντολές και τα συμφέροντα των δανειστών.

Εγκλωβισμένη στις Συμπληγάδες της διευρυνόμενης λαϊκής αποδοκιμασίας και κινητοποίησης και των ιμπεριαλιστικών εκβιασμών, έχοντας αρχίσει πλέον η αντίστροφη μέτρηση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί, απεγνωσμένα, να εξευμενίσει τους δανειστές και την ελληνική ολιγαρχία και να διοχετεύσει κλίμα αισιοδοξίας και προσδοκιών στο λαό, παρουσιάζοντας μια κίβδηλη εικόνα «επιτυχιών» και υποσχέσεων, ώστε να κατευνάσει τη λαϊκή οργή και να περιφρουρήσει την εύθραυστη εξουσία της.

Μετά την πρωθυπουργική δήλωση πως «η Ελλάδα θα κάνει την έκπληξη το 2016», επιστρατεύθηκε η δημιουργική λογιστική για τη δήθεν επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 0,2% για το 2015 και 1,2 δις ευρώ για τον Ιανουάριο του 2016, για να καταλήξουμε σε φαιδρότητες του τύπου «το Πάσχα θα έρθει μαζί με την ανάσταση της ελληνικής οικονομίας». Όταν η χώρα και ο λαός μας δοκιμάζονται με τον πιο σκληρό τρόπο, βουλιάζουν όλο και πιο βαθιά στην υποδούλωση, τη φτώχια και την εξαθλίωση, με το 3ο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ να δίνει τη χαριστική βολή, η κυβερνητική αυτή προπαγάνδα αποτελεί μεγάλη αθλιότητα και βαρύτατο εμπαιγμό του λαού.

Στα σκοτάδια της αστικής πολιτικής και διαπλοκής

Εν μέσω της κυβερνητικής επιχείρησης αναδιάρθρωσης του τηλεοπτικού σκηνικού σε φιλοκυβερνητική κατεύθυνση, της πάταξης -δήθεν- της διαπλοκής και της διαφθοράς, και της επιλεκτικής αναμέτρησης με εμπλεκόμενα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, ήρθαν οι αποκαλύψεις του ΒΗΜΑΤΟΣ για τις τέσσερις(!) συναντήσεις του επίδοξου, τότε, πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα με τον Στ. Ψυχάρη, σε συνθήκες μάλιστα πλήρους συνωμοτικότητας.

Για να επιβεβαιώσουν τον ανοιχτό πόλεμο μεταξύ κυβέρνησης και ΔΟΛ και να αποκαλύψουν την υποκρισία, την απάτη και το θράσος που χαρακτηρίζει το εγχείρημα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Την «αθώα» ακόμη περίοδο της έντονα καταγγελτικής αντιπολιτευτικής πολιτικής του προέδρου του, όταν ισχυρά συμφέροντα -εντός και εκτός της χώρας- τον προετοίμαζαν για τον πρωθυπουργικό θώκο, υπήρξαν μυστικές συναντήσεις του με τον ισχυρό άνδρα ενός παντοδύναμου συγκροτήματος, τη λεγόμενη ναυαρχίδα της διαπλοκής, που για δεκαετίες η ανάμιξη και επέμβασή του στην πολιτική ζωή της χώρας υπήρξε έντονη και σκοτεινή. Και όχι μόνο. Συναντήσεις και «συναλλαγές» κρυφές και φανερές πραγματοποιήθηκαν με ισχυρούς οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες στην Ελλάδα, την ΕΕ και τις ΗΠΑ, κατ’ επανάληψη. Πολλές είναι γνωστές και περισσότερες θα μείνουν στα σκοτάδια της σαπισμένης αστικής πολιτικής και διαπλοκής.

Ο Α. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν σε «συναλλαγή» και έδωσαν όλες τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις και εγγυήσεις στην ελληνική ολιγαρχία, την ΕΕ και τις ΗΠΑ για να μπορέσουν να αναρριχηθούν στη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν χρειάζονται στοιχεία και αποκαλύψεις γι' αυτό. Τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το επιβεβαιώνουν με το παραπάνω.

Διαβάστε επίσης