Απόφαση-καταδική του Φ.Σ. Παντείου για τη βίαιη επίθεση στα μέλη της ΔΑΠ, μετά απο πρωτοβουλία της Φοιτητικής Πορείας

Κατηγορία: 

Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Παντείου στις 20/11 άτομα του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου επιτέθηκαν στα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με βίαιο και τραμπούκικο τρόπο.

Η Φοιτητική Πορεία, θέλοντας να περιφρουρήσει τις δημοκρατικές διαδικασίες από αντιδημοκρατικές ενέργειες και να τις θωρακίσει από τη λάσπη της κυβέρνησης, κατέθεσε ψήφισμα το οποίο και υπερψηφίστηκε πανηγυρικά (165 υπερ, 39 κατά) από το σώμα των φοιτητών του συλλόγου. Πέρα από αυτα, δύο πράγματα αξίζει να σημειωθούν:

1. ΔΑΠ & ΠΑΣΠ, μετά τα γεγονότα, αποχώρησαν απο τη συνέλευση, επιχειρώντας να διαλύσουν τη συλλογική διαδικασία των φοιτητών.

2. ΕΑΑΚ και ΑΡΕΝ καταψήφισαν το συγκεκριμένο ψήφισμα, κάτι που όμως θα μας απασχολήσει σε επόμενο κείμενο...

Ακολουθεί το ψήφισμα της Φοιτητικής Πορείας-μετέπειτα απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου- που στήριξαν πολιτικά και με την ψήφο τους οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η ΠΚΣ:

Ψήφισμα σ.φ. Παντείου

Ο σ.φ. Παντείου καταδικάζει απερίφραστα τον προπηλακισμό και τη βίαιη εκδίωξη μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από τη Γενική Συνέλευση στις 20/11. Ενέργειες και πρακτικές σαν κι αυτές αποτελούν αντικειμενικά βούτυρο στο ψωμί της κυβερνητικής προπαγάνδας που τις αξιοποιεί για να κατασυκοφαντήσει το άσυλο και τους αγώνες των φοιτητών, και είναι ξένες προς το μαζικό κίνημα και τις διαδικασίες του. Με τον τρόπο αυτό, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, βασικός υποστηρικτής της πολιτικής της τρομοκρατίας και της καταστολής, "θυματοποιείται" και βγαίνει δικαιωμένη. Ως σ.φ. Παντείου καταδικάζουμε κάθε αντιδημοκρατικό αποκλεισμό από τις συλλογικές μας διαδικασίες και τις υπερασπιζόμαστε με την ενεργή μας παρουσία σε αυτές.

Διαβάστε επίσης