Από από την εκδήλωση της Πρωτοβουλίας για σύσταση Σωματείου Μισθωτών και Ασκούμενων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιήθηκε εχθές η εκδήλωση της Πρωτοβουλίας μας με τίτλο "Το εργατικό δίκαιο στο οποίο παλεύουμε να υπαχθούμε: τι ισχύει, τι διεκδικούμε" με ομιλητή τον Αβραάμ Γεωργόπουλο, υποψήφιο διδάκτορα εργατικού δικαίου και δικηγόρο, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ για την αποδοχή της πρόσκλησής μας και τη συμβολή του στο όλο μας εγχείρημα.

Συζητήθηκαν διάφορες πτυχές της εργασιακής μας πραγματικότητας, ξεκινώντας από το παράδοξο του ότι μολονότι de facto εργαζόμαστε ως μισθωτοί, δεν υπαγόμαστε στο προστατευτικό καθεστώς του εργατικού δικαίου, κάτι που γίνεται για να κερδίζουν ακόμη περισσότερα οι εργοδότες-δικηγόροι. Περαιτέρω, αναδείχθηκε το αντεργατικό περιεχόμενο του ν. Χατζηδάκη, που -από την κατάργηση του 8ωρου έως το χτύπημα στη λειτουργία, τη δράση, ακόμη και την ίδια την ύπαρξη των σωματείων- πλήττει βάναυσα τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Σε αυτά τα πλαίσια, υπογραμμίστηκε ότι η πάλη που έχουμε να δώσουμε δεν είναι απλώς για την υπαγωγή μας στις ρυθμίσεις του εργατικού δικαίου, αλλά ταυτόχρονα η πάλη για το περιεχόμενο και την προστατευτική εμβέλεια των ρυθμίσεων αυτών, μια πάλη την οποία μπορούμε να δώσουμε από κοινού με τον υπόλοιπο κόσμο της εργασίας που πλήττεται από τις αντιλαϊκή πολιτική. Τέλος, από το σύνολο των τοποθετήσεων υπογραμμίστηκε η ανάγκη για συνέχιση του αγώνα μας, βάζοντας τις ανάγκες μας μπροστά!

Για τον λόγο αυτό, καλούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/ισσες να έρθουν σε επαφή με την Πρωτοβουλία για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη σύσταση του Σωματείου, ενός Σωματείου που θα είναι όπλο στα χέρια μας για τη διεκδίκηση των αναγκών μας!

Διαβάστε επίσης