Αριστείας το Ανάγνωσμα...

c, Aristeia, Xrysan8h

Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό Πορεία, τεύχος 51, που κυκλοφορεί

-Τι να πω, πολύ συγκινήθηκα με τις αναρτήσεις σκίτσων της Charlie Hebdo και τον ιερό πόλεμο του Μακρόν απέναντι στον ισλαμικό φονταμενταλισμό. Κι όταν λέω πολύ, εννοώ καθόλου. Άστε μας κάτω, έχει ο γαλλικός ιμπεριαλισμός απλωμένα τα πλoκάμια του κυρίως σε μουσουλμανικές χώρες και αξιοποιεί τη φονταμενταλιστική τρομοκρατία για να στήθει το προφίλ των "καλών, προοδευτικών σωτήρων". Επίσης, αν ακούσω μία φορά ακόμα περί "ριζοσπαστικοποίησης", εννοώντας φονταμενταλιστική τρομοκρατία, θ' αρχίσω να δαγκάνω.

-Η κυβέρνηση της αριστείας ξαναχτυπά! Μετά τα αχτύπητα μαθηματικά του Γκίκα του Μαγιορκίνη (όλοι ξέρουμε ότι 27 μαθητές ανά τάξη είναι καλύτεροι από 15 σε συνθήκες επιδημίας), έχουμε τον κο Καραμανλή να υπονοεί ότι οι διεκδικήσεις για καλύτερες συνθήκες στα ΜΜΜ είναι μια βλακεία, αφού ένα φισκαρισμένο λεωφορείο που φορούν όλοι μάσκα είναι καλύτερο από ένα μισοάδειο λεωφορείο που δε φορά κανείς μάσκα.

Κοίτα να δεις. Εγώ νόμιζα ότι ένα μισοάδειο λεωφορείο που φοράνε όλοι μάσκα είναι καλύτερο από ένα γεμάτο λεωφορείο που φοράνε όλοι μάσκα... Καλά, εδώ νόμιζα πως είναι καλύτερο ένα μισοάδειο λεωφορείο που οι μισοί φοράνε μάσκα από ένα λεωφορείο που οι μισοί φοράνε μάσκα σε συνθήκες "πατείς με, πατώ σε"... Είδες τι παθαίνεις για να μην είσαι άριστος;

-Πάντως περιμένω να βγουν με διαγγέλματα που να λένε πλέον ξεκάθαρα: "Αγαπητή πλέμπα, επειδή έχουμε υγειονομική κρίση, δε σημαίνει πως θα κάνουμε πίσω στα νεοφιλελεύθερα πλάνα μας! Η δημόσια παιδία θα παραμείνει υποστελεχωμένη και παραμελημένη, η δημόσια υγεία πρέπει να συνεχίσει να συρικνώνεται προς χάρην της ιδιωτικής και σιγά να μη σας αυξήσουμε τα ΜΜΜ. Στο μεταξύ, εσείς συνεχίζετε να δουλεύετε, ακόμα και με απλήρωτες υπερωρίες, από το σπίτι και χωρίς ωράριο. Τι θέλετε; Να καταρεύσουν όλα; Α, και στο μεταξύ, σκασμός, ε. Δε θέλουμε διαμαρτυρίες και τέτοια αντικοινωνικά, τώρα που βαδίζουμε στο δρόμο του εκσυγχρονισμού. Για μάς, εσείς δε χρειάζεται. Έτσι κι αλλιώς είστε οι μισοί τοξικοτέτοιοι κι οι άλλοι μισοί αχτένιστοι. Όχι σαν εμάς, που είμαστε υπέρλαμπροι.

Και τώρα, δουλειά, έχουμε επενδύσεις να προσελκύσουμε."

-Θυμίζω ότι το πλήρες πρωτόκολλο προστασίας του διαμαρτυρόμενου πολίτη πάει ως εξής:

1) Ρίψη δακρυγόνων κλπ. χημικών με βολίδες ή φυσούνες για διασπορά του πλήθους, διότι, hello! Κορονοϊός! Social distancing!

2) Ρίψη νερού με αύρες για την προστασία του διαλυόμενου πλήθους από τα χημικά.

3) Ρήψη βολίδων κρότου-λάμψης για την προστασία από τα χημικά. Το κόψιμο της ανάσας από το σοκ (του ενδεχομένου να κουφάθηκες ή να κάηκες) προστατεύει από κατάποση του σπρέι και άρα χημικά εγκαύματα στον πνεύμονα.

4) Ξύλο από τα ΜΑΤ, για να ξεβουλώσουν τα τύμπανα από τις κρότου λάμψης.

5) Για περιστατικά που χρίζουν πρώτων βοηθειών συνίσταται μια επίσκεψη στη ΓΑΔΑ. Τυχόν μώλωπες, αμυχές και εκχυμώσεις κατά την έξοδο αυτής δεν χρειάζεται να προκαλούν καμία ανησυχία.

-Να τα τώρα! Είδατε για να μην είστε άριστοι; Δεν καταλάβατε ότι οι υπερμεγέθεις μάσκες-κουκούλες είναι μια καινοτόμα λύση για την εκπαίδευση στην πανδημία, καθώς συνδυάζει υγειονομική προστασία, καλύπτοντας και τις βλεννογόνους των ματιών από τον κορονοϊό, με παιδαγωγικούς στόχους, βοηθώντας στην ανάπτυξη της ακουστικής αντίληψης των παιδιών, απεξαρτώντας τα από τα οπτικά ερεθίσματα της οθόνης και του πίνακα. Τι, όχι;

-"Δε μπορώ να αναλάβω την ευθύνη να θέσω σε κίνδυνο τη ζωή συμπολιτών μας", είπε ο αρχηγός της κυβέρνησης που ακύρωσε το 80% των τακτικών χειρουργείων. Έλα, δε θέλω λαϊκισμούς ότι δεν είναι φιλολαϊκό μέτρο η δωρεάν μαστογραφία για τις γυναίκες από τα 50 κι ανά δύο έτη, επειδή, λέει, πριν ήταν δωρεάν από τα 40 στο δημόσιο και στο τάλιρο στον ιδιωτικό τομέα σε ετήσια βάση. Είπαμε, αν δε σας βγαίνουν τα μαθηματικά, είναι που δεν είστε άριστοι.

-Βρε Κυρανάκη, καλά τα λες, πολύ αργούν αυτά τα εμβόλια, αλλά επειδή όπως βλέπεις τίποτα δεν γίνεται αν δε βάλει κάποιος άριστος το χέρι του, κάτσε φτιάξε εσύ το εμβόλιο. Δε θέλει πολλά, να καλύψεις ύλη, πρακτική και αγροτικό ιατρικής, να τρέξεις το στάδιο της έρευνας όσο το μπλιμπλίκι μεταλλάσεται και μετά έχεις απλά να συμπυκνώσεις κάτι μήνες δοκιμών, τίποτα δε θα σου είναι, δηλαδή. Έχεις 14 μέρες, μέχρι να λήξουν τα lockdown. Έλα, τσοπ τσοπ, έχουμε τη χριστουγεννιάτικη αγορά να προλάβουμε!

-Έχω την αίσθηση πως όταν ο Τραμπ αναφέρεται σε "παράνομες ψήφους" πρέπει να εννοεί όσες δεν πάνε στον ίδιο.

Χρυσάνθη Κ.

Διαβάστε επίσης