ΑΤΙΚ:Ανοικτή Επιστολή, Διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης

Προς όλες τις δημοκρατικές οργανώσεις, τους διανοούμενους, τους καλλιτέχνες, τους ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφους, πολιτικούς, συνδικαλιστές

Αγαπητοί φίλοι

Όπως ξέρετε, στις 15 του Απρίλη του 2015, με την συνεργασία του Γερμανικού και του Τουρκικού κράτους, με κέντρο την Γερμανία, πραγματοποιήθηκε μια συντονισμένη επιχείρηση εναντίον των αγωνιστών επαναστατών, μελών της διοίκησης της ΑΤΙΚ, στην Γερμανία, Ελβετία, Γαλλία και Ελλάδα. Σ’ αυτήν την επιχείρηση έγινε προσαγωγή 13 επαναστατών οι οποίοι στην συνέχεια συνελήφθησαν. Κατόπιν οι τρεις κρατούμενοι της Ελλάδας αφέθηκαν ελεύθεροι σαν αποτέλεσμα της έντονης πίεσης που άσκησε η κοινή γνώμη στην χώρα. Ενώ οι υπόλοιποι 10, πάνω από ένα χρόνο, κρατούνται παράνομα στις γερμανικές φυλακές, απομονωμένοι ο ένας από τον άλλο και σε περιοχές, σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες απομόνωσης.

Αυτή η επιχείρηση, ολωσδιόλου παράνομη, χωρίς καμιά νομιμοποίηση, εκτελέστηκε με βάση σχέδιο που διαμορφώθηκε στο παρασκήνιο ανάμεσα στα κράτη στο πλαίσιο των συμφερόντων τους.

Οι συλληφθέντες, που ζουν στα Ευρωπαϊκά κράτη, είναι πολιτικοί πρόσφυγες, εργάτες ή και πολίτες των χωρών, αναγνωρισμένοι σε νομικό επίπεδο από τις χώρες όπου ζουν, με ένα καθ’ όλα νόμιμο καθεστώς στο πλαίσιο αυτό.

Στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις διεθνείς συμφωνίες, στην Γερμανία, την Ελβετία, την Γαλλία κλπ είναι κατοχυρωμένα τα δικαιώματα του ασύλου και τα βασικά δικαιώματα της ζωής τους.

Οι κρατούμενοι επαναστάτες, συνελήφθησαν, βασανίστηκαν και καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές φυλάκισης στην Τουρκία, λόγω των πολιτικών τους απόψεων και πεποιθήσεων και επειδή δεν υπήρχε καμιά ασφάλεια για την ζωή τους, αναγκάστηκαν να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στα Ευρωπαϊκά κράτη. Αφού έγινε δεκτή η αίτηση πολιτικού ασύλου, αναγνωρίστηκαν σαν πολιτικοί πρόσφυγες και τους χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο, πρώτα στην Γερμανία και μετά στις άλλες χώρες. Ως εκ τούτου ζουν κάτω από το νομικό καθεστώς της κάθε χώρας.

Στα κράτη που ζουν, δραστηριοποιούνται σε συλλογικότητες και οργανώσεις στην βάση των πολιτικών απόψεων και των πεποιθήσεών τους, που είναι και θεμελιακό τους δικαίωμα. Οι δραστηριότητες, όπως και οι οργανώσεις είναι γνωστές στα ευρωπαϊκά κράτη και αρχές. Για αυτό οι ισχυρισμοί που προβάλλονται για την επιχείρηση συλλήψεων είναι εξωπραγματικοί. Όλοι αυτοί οι επαναστάτες, όπως είναι φυσικό τους δικαίωμα, δραστηριοποιούνται πολιτικά στο πλαίσιο των πολιτικών τους απόψεων, κάτι που είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα από τις διεθνείς συμβάσεις και το σύνταγμα των αντίστοιχων χωρών.

Επομένως, δεν πρόκειται ούτε για «τρομοκρατικές δραστηριότητες», ούτε για «παράνομες δράσεις» και «παραβιάσεις των νόμων» όπως επικαλούνται τα κράτη για την επιχείρηση που πραγματοποίησαν. Και από αυτήν την άποψη η δράση τους δεν αποδεικνύει κανέναν από τους αστήρικτους ισχυρισμούς και κατηγορίες που οδήγησαν στην σύλληψη και την δίκη τους.

Η σύλληψη των 10 επαναστατών, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Στην πραγματικότητα είναι μια πολιτική δίκη που κατευθύνεται από πολιτικά συμφέροντα και συμφωνίες μεταξύ κρατών και είναι παράνομη.

Οι δέκα κρατούμενοι επαναστάτες, διώκονται στο πλαίσιο των άρθρων 129/a-b του ποινικού κώδικα και δικάζονται στα γερμανικά δικαστήρια, με έναν αθέμιτο και παράνομο τρόπο.

Η δίκη θα ξεκινήσει της 17 Ιούνη του 2016, στις 9.30 το πρωί, στο Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο του Μονάχου. Είναι μια δίκη με διεθνές ενδιαφέρον γιατί παραβιάζει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και επιτίθεται στις δημοκρατικές ελευθερίες των επαναστατών, των δημοκρατών και των οργανώσεων τους στην Ευρώπη, την Τουρκία και σε όλο τον κόσμο. 

Ως εκ τούτου, είναι ένα πολύ κρίσιμο θέμα και είναι ανάγκη να γίνει γνωστό και πάρει ισχυρή διεθνή διάσταση. Είναι μια σαφής επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες, στο δικαίωμα στην πολιτική δράση, στο δικαίωμα στην οργάνωση, στις ιδέες και τις πεποιθήσεις.

Είναι μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ δίκη παράνομη, αβάσιμη, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, χωρίς νομιμοποίηση. Είναι μια κατάφωρη επίθεση στα δημοκρατικά διακαιώματα.

Για αυτό:

Σας καλούμε στο όνομα του κάθε κρατούμενου επαναστάτη της ΑΤΙΚ, εσάς τις επαναστατικές και δημοκρατικές οργανώσεις και τα άτομα, να συμμετέχετε και να παρακολουθήσετε την δίκη, για το νόμιμο δικαίωμα της πολιτικής δράσης, της οργάνωσης και της δυνατότητας να αγωνίζονται διεκδικώντας την ελευθερία για όλους τους πολιτικούς κρατούμενους.

Σας ευχαριστούμε για την ευαισθησία σας και ευχόμαστε επιτυχία στο έργο σας.

7 Ιουνίου 2016

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΑΤΙΚ
Διεύθυνση: Oberlandesgericht München: Nymphenburger Straße 16, 80335 München.
Ημέρα: 17. 06. 2016, Παρασκευή Ώρα 9:0

Διαβάστε επίσης