Βίντεο και εικόνες από την κινητοποίηση του Μ-Λ ΚΚΕ στην Κλαυθμώνος για τον προϋπολογισμό

ml kke kentriki

Μαζικά συμμετείχε το Μ-Λ ΚΚΕ, η ΕΡΓΑΣ και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος στη σημερινή κινητοποίηση των πρωτοβάθμιων σωματείων ενάντια στο βάρβαρο προϋπολογισμό και στο μπαράζ των αντιλαϊκών μέτρων. Από τις 12 το μεσημέρι δεκάδες αγωνιστές από πρωτοβάθμια σωματεία δασκάλων και νηπιαγωγών, καθηγητών, υγειονομικών, κλπ, φοιτητικοί σύλλογοι, ξεπερνώντας τις απαγορεύσεις και την τρομοκρατία συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή – Κλαυθμωνος.

Παρόλο τις πιέσεις από τις αστυνομικές δυνάμεις που περικύκλωσαν απειλητικά το χώρο οι διαδηλωτές έμειναν στη θέση τους για περίπου μια ώρα φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση της Δεξιάς επιχειρεί με τον πιο στυγνό τρόπο να φορτώσει στο λαό τις συνέπειες της διπλής κρίσης στην οικονομία και την υγεία. Εφαρμόζει πολιτική εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων και καταστροφής της δημόσιας υγείας. Για να επιβάλλει την πολιτική αυτή εξαπολύει άγρια τρομοκρατία και καταστολή, στραγγαλίζει με διαταγές τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Με πρόσχημα την πανδημία χτίζει ένα αστυνομικό κράτος. Απαγορεύει τις λαϊκές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις και εξαπολύει αστυνομικές επιθέσεις, προχωρώντας σε συλλήψεις και διώξεις αγωνιστών. Επαναφέρει πολιτικές καταστάσεις που θυμίζουν σκοτεινές μετεμφυλιακές και χουντικές εποχές.

Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της Δεξιάςμπορεί να ανακοπεί με τη μαζική, γενικευμένη κινητοποίηση του λαού που, σπάζοντας το κλίμα της αστυνομικής τρομοκρατίας, θα υψώσει ένα ισχυρό φράγμα αντίστασης και απόκρουσης των αντιδραστικών κυβερνητικών μέτρων. Η κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης από τα συνδικάτα ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμό είναι αναγκαίο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, στις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, Ομοσπονδίες ιδιωτικού και δημόσιου) με προκλητικό τρόπο κήρυξαν την άτακτη υποχώρηση και την υποταγή απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, παραδίδοντας το λαό και τους εργαζόμενους αφοπλισμένους στη νέα λαίλαπα.

Προκλητική είναι και η στάση του ΠΑΜΕ, που μπροστά στο νέο φοροληστρικό και αντικοινωνικό προϋπολογισμό λάμπει δια της απουσίας του. Μπροστά στην ψήφιση του προϋπολογισμού, το «αδιάλλακτο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα», κηρύσσει «σιγή ασυρμάτου» και αρνείται κάθε απεργιακή κινητοποίηση. Με πρόσχημα τα υγειονομικά μέτρα εφαρμόζει μια ηττοπαθή και συμβιβαστική πολιτική απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και το κλίμα της άγριας τρομοκρατίας.

Το Μ-Λ ΚΚΕ η  ΕΡΓ.Α.Σ και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος καλούν τους εργαζόμενους και το λαό σε μαζικό αγώνα ενάντια στο νέο προϋπολογισμό.

– Κάτω ο αντιλαϊκός φοροληστρικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης – Όχι στην περικοπή των κοινωνικών δαπανών – Άμεση ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας-πρόνοιας-ασφάλισης – Δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό!

– Δουλειά και οικονομική στήριξη στους ανέργους – Όχι στην περικοπή των μισθών και των δώρων – Όχι στην αναστολή των συμβάσεων εργασίας, στην εκ περιτροπής, προσωρινή και μερική απασχόληση – Όχι στην επιβολή της τηλεργασίας.

– Κάτω οι αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις και η αστυνομική τρομοκρατία! Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική λειτουργία των σωματείων και το δικαίωμα της απεργίας.

Μαζικός παρατεταμένος αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Διαβάστε επίσης