Γεύση από το πρόγραμμα του 12ου camping της Πορείας!

Λιγότερο από μήνας έχει απομείνει για το 12ο camping της Πορείας το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας, και για το διάστημα από το Σάββατο 27 Ιουλίου, μέχρι την Κυριακή 4 Αυγούστου. Για τις 9 ημέρες και τις 8 βραδιές της διαμονής μας, η Πορεία έχει προετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με ισορροπημένες ανάσες ξεκούρασης και διασκέδασης. Με σταθερούς άξονες συνάντησής μας το καθημερινό κυλικείο και τη συλλογική κουζίνα της Πορείας, και δίπλα στα -σχεδόν καθιερωμένα- «εργαστήρια» μαθητών, φοιτητών, νέων εργαζομένων, αλλά και νέων καλλιτεχνών, τη μόνιμη έκθεση βιβλίου, τις προβολές ταινιών, τα beach party, τα επιτραπέζια τουρνουά και τα (παρα)θαλάσσια πρωταθλήματα, βρίσκουν ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμά μας οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Το camping μας θα φιλοξενήσει καταρχάς εκδήλωση – συζήτηση υπό τον τίτλο «Παλαιστίνη: Η αντίσταση θα φέρει τη λευτεριά!», με εισηγητική τοποθέτηση από εκπρόσωπο της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα. Κομμάτι της συζήτησης, το ιστορικό των τελευταίων μηνών στην υπόθεση της Παλαιστίνης, και ο αγώνας του αδούλωτου παλαιστινιακού λαού που συνεχίζεται.
Καθώς φέτος είναι η χρονιά στην οποία συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τον θάνατο του Β. Λένιν, η Πορεία θα πραγματοποιήσει σχετική εκδήλωση με αναφορές στην ιστορία αλλά και στο σήμερα: «100 χρόνια από το θάνατο του Λένιν: Η επαναστατική θεωρία και πράξη, αναγκαίος οδηγός των λαϊκών αγώνων για εθνική ανεξαρτησία και σοσιαλισμό».
Οι σκοτεινές αποχρώσεις του «πράσινου» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί από την Πορεία με θέμα το περιβάλλον. Συζητάμε πώς, με «πράσινη» ή «καθαρή» ενέργεια, η «ανάπτυξή» τους καταστρέφει και το περιβάλλον και τις ζωές μας. Οι αγώνες για το περιβάλλον, είναι αγώνας για τη ζωή μας, αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.
Στο 9ήμερο πρόγραμμα του 12ου camping της Πορείας ιδιαίτερου ιστορικού και φυσιολατρικού ενδιαφέροντος είναι οι δύο εκδρομές – εξορμήσεις που έχουν προγραμματιστεί:
Η πρώτη εκδρομή έχει για σταθμούς της το Σταυράκι Ιωαννίνων (ιστορικό τόπο στον οποίο το 1948 εκτελέστηκαν 16 αγωνιστές του ΔΣΕ), τις μαρτυρικές Λιγκιάδες (καταστράφηκαν από τους Ναζί κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο) με την εντυπωσιακή θέα πάνω από τη λίμνη Παμβώτιδα, και, τέλος, τον Αχέροντα ποταμό, σε μια δροσιστική διαδρομή μοναδικού φυσικού κάλλους, κατά μήκος του ποταμού.
Στη δεύτερη εκδρομή μας θα μεταβούμε στον κρυστάλλινο ποταμό Βοϊδομάτη, «έναν από τους καθαρότερους ποταμούς της Ευρώπης», με το πρόγραμμά μας να επιτρέπει πεζοπορία στις όχθες του, με στάσεις μέχρι το Γεφύρι του Κλείδωνα.
Τον …μουσικό τόνο στο πρόγραμμα του 12ου camping της Πορείας θα δώσουν οι δύο μουσικές βραδιές μας, και συγκεκριμένα
το αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι μέσα από κομμάτια μεγάλων συνθετών, οργανωμένο από το μουσικό σχήμα της Πορείας, και
το λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 3 Αυγούστου, το οποίο και θα αποτελέσει την κορύφωση και ζωηρό κλείσιμο των εκδηλώσεων της Πορείας στο Δρέπανο.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα καταρτιστεί και θα ανακοινωθεί στις λεπτομέρειές του το πρόγραμμα του 12ου camping της Πορείας!

Διαβάστε επίσης