Γιατί δεν πάει ο κόσμος στις Γενικές Συνελεύσεις; Ανταπόκριση από τον Φοιτητικό Σύλλογο Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ

Κατηγορία: 
logo foititiki poreia

Σε διαλυτική κατεύθυνση κινήθηκε η απόπειρα Γενικής Συνέλευσης στους Μηχανολόγους ΕΜΠ την εβδομάδα που είχε προγραμματιστεί για Τετάρτη στις 15.00, αφού το κάλεσμα ανακοινώθηκε από τα σχήματα των ΕΑΑΚ που συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο Δευτέρα απόγευμα και Τρίτη μεσημέρι.

Με το να καλούνται Συνελεύσεις την προηγούμενη μέρα είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα συγκεντρώσουν την απαρτία αφού οι φοιτητές δεν προλαβαίνουν να ενημερωθούν εγκαίρως ή αν ενημερωθούν δεν θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν την παρουσία τους γιατί πιθανόν θα έχουν προγραμματίσει ήδη κάτι άλλο.

Αυτές οι πρακτικές είναι διαλυτικές, υπηρετούν εν τέλει το να μην πραγματοποιούνται συνελεύσεις και απομακρύνουν τους φοιτητές από τις μαζικές τους διαδικασίες. Ωστόσο δεν είναι πρακτικές άγνωστες ούτε καινούριες, αλλά διαχρονικά χρησιμοποιούνται από τα ΕΑΑΚ λόγω της λανθασμένης αντίληψης τους ότι οι δυνάμεις αυτές αποτελούν το φοιτητικό κίνημα και όχι οι φοιτητές που θα συσπειρωθούν μέσα από τις Συνελεύσεις των Συλλόγων τους. Ταυτόχρονα δείχνουν με αυτό τον τρόπο την έλλειψη πίστης στο πλατύ μαζικό φοιτητικό κίνημα, φτάνοντας μέχρι το σημείο να κατηγορούν τον ίδιο τον φοιτητόκοσμο που δεν κινητοποιείται, πράγμα που ως Φοιτητική Πορεία αποδοκιμάζουμε, και καλούμε τους φοιτητές να περιφρουρήσουν και να μαζικοποιήσουν τις συλλογικές διαδικασίες των Συλλόγων τους.

Διαβάστε επίσης