Για τις εκλογές του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητών Νέων Εστιών ΕΜΠ

Κατηγορία: 
logo foititiki poreia

Η Φοιτητική Πορεία θεωρεί θετικό βήμα ότι πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του συλλόγου μας. Σε μία εποχή όπου η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας χτυπάει με ανάλγητο και βάρβαρο τρόπο τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας, υψώνει όλο και μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς, είναι πολύ σημαντική η πραγματοποίηση εκλογών για τα συνδικαλιστικά όργανα των φοιτητών/τριών. Ένα παραπάνω, τη στιγμή που η κυβέρνηση χτυπάει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των φοιτητών/τριών (ενιαίο ψηφοδέλτιο, φοιτητοδικεία , πανεπιστημιακή αστυνομία) θέλοντας να εξασφαλίσει ότι θα σπρώξει τη νεολαία στην αμορφωσιά χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις. Επιπλέον, οι εκλογές του συλλόγου μας πραγματοποιήθηκαν, ενώ έχουν να γίνουν φοιτητικές εκλογές τρία χρόνια. Αυτό ήταν ένα πλήγμα που πέτυχε η κυβέρνηση της Ν.Δ. στο φοιτητικό κίνημα με πρόσχημα την πανδημία. Δε θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί κάτι τέτοιο εάν η κυβέρνηση δεν είχε εξασφαλισμένη την στάση αναμονής και υποταγής τόσο των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-Bloco, όσο και των κύριων δυνάμεων που αναφέρονται στην αριστερά εντός των πανεπιστημίων (ΠΚΣ, ΕΑΑΚ).
Η Φοιτητική Πορεία χαιρετίζει όλους τους φοιτητές/ριες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία κόντρα σε όλα τα παραπάνω, αλλά και στο κλίμα απάθειας και απολίτικης στάσης ζωής που καλλιεργείται. Η Φοιτητική Πορεία συμμετείχε στις εκλογές διευκρινίζοντας ότι μοναδική διέξοδος για τη λύση των οξυμένων προβλημάτων αποτελούν οι αγώνες των ίδιων των εστιακών, η συσπείρωση γύρω από τον σύλλογο, η συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις και η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του συλλόγου με αγωνιστικό πνεύμα. Ωστόσο συμμετείχε δραστήρια στις εκλογές αξιοποιώντας τες σαν μία ευκαιρία προκειμένου να φτάσουν στα αυτιά των φοιτητών/τριών οι θέσεις, οι προτάσεις και οι απόψεις της Φοιτητικής Πορείας. Πράγματι, όλη την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε πλατιά δουλειά. Πραγματοποιήθηκαν συλλογικές και προσωπικές συζητήσεις με συμφοιτητές/ριες μας που προβληματίζονται για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος και οι εστίες συνολικότερα, μοίρασμα ανακοίνωσης και αφισοκόλληση. Χαιρετίζουμε τους συμφοιτητές/ριες μας που μας στήριξαν σε αυτήν την πολιτική μάχη. Χαιρετίζουμε και εκείνους/ες που είχαν επιφυλάξεις ή διαφώνησαν αλλά πραγματοποιήσαμε ουσιαστικές συζητήσεις γύρω από τα κοινά και οξυμένα προβλήματά μας όλο το προηγούμενο διάστημα. Τέλος, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αρκετοί εστιακοί/ες στους οποίους δεν έχουμε καταφέρει να φτάσει η φωνή μας. Θεωρούμε πολύ θετικό το αποτέλεσμα των 10 ψήφων και της 1 έδρας στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας, ιδιαίτερα και στη βάση της πρώτης εκλογικής μας καθόδου στον σύλλογο, συνυπολογίζοντας όλα τα εμπόδια, τη λάσπη και τις επιθέσεις που έπρεπε να ξεπεράσουμε για να φτάσει η φωνή μας στους φοιτητές και τις φοιτήτριες των εστιών. Καλούμε όλους τους συνοικοτρόφους/ες το επόμενο διάστημα να συναντηθούμε στις γενικές συνελεύσεις και στις κινητοποιήσεις του συλλόγου. Μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες και τους αγώνες μας θα μπορέσουμε μέσα από την ίδια μας την πείρα να ξεχωρίσουμε το σωστό από το λάθος. Μέσα στους αγώνες επιδιώκει η Φοιτητική Πορεία να ατσαλωθεί και να ξεπεράσει υπαρκτές ελλείψεις, αδυναμίες και προβλήματα.
Οι φοιτητικές εκλογές σημαδεύτηκαν από τον ακραίο αντιδημοκρατισμό που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις της ΠΚΣ σε πλήρη αρμονία με τη στάση που κράτησαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Η μη τήρηση των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών διαδικασιών κατά τη διάρκεια των γενικών συνελεύσεων αποτελεί πάγια τακτική της ΠΚΣ. Πράγματι, η μη ύπαρξη προεδρείου με ουσιαστικό ρόλο, οι συνεχείς διακοπές της διαδικασίας που προκαλούν οι εκπρόσωποί της, ακόμα και υβρεολόγιο και προπηλακισμοί από τα μέλη της ΠΚΣ αποτελούνε την κανονικότητα των γενικών συνελεύσεων. Σε προηγούμενη συνέλευση είχαν μάλιστα και το θράσος να συκοφαντήσουν ως άνθρωπο της ασφάλειας αγωνίστρια φοιτήτρια που εκπροσωπεί την Φοιτητική Πορεία. Επιπλέον το κατέβασμα υλικού της Φοιτητικής Πορείας από τις δυνάμεις της ΠΚΣ είναι καθημερινότητα στις εστίες. Το ίδιο έπραξαν και λίγες μέρες πριν τις εκλογές όπου «συνεργεία» της ΚΝΕ έβγαιναν για αφισοκόλληση αργά τη νύχτα κατεβάζοντας ταυτόχρονα όποια αφίσα της Φοιτητικής Πορείας έβρισκαν. Όσον αφορά το κινηματογραφικό στέκι του Συλλόγου, οι δυνάμεις της ΚΝΕ προφανώς θεωρούν πλέον ότι έχει μετατραπεί σε τσιφλίκι τους. Ειδικά εκεί, το υλικό της Φοιτητικής Πορείας κατεβαίνει εντός λίγων ωρών, ενώ στο παρελθόν δεν έχουν επιτρέψει σε συνοικοτρόφους/ες με διαφορετική πολιτική άποψη να πραγματοποιήσουν συζήτηση στον χώρο αυτό. Στην ίδια λογική κατά τη διάρκεια των εκλογών κάλυψαν όλο το κινηματογραφικό στέκι με το υλικό τους και δεν άφησαν ούτε μια γωνιά προκειμένου να πραγματοποιήσουν οι υπόλοιπες δυνάμεις την παρέμβασή τους. Όλα αυτά ωστόσο ωχριούν μπροστά στις διαδικασίες που τήρησαν σαν πρώτη δύναμη στις εκλογές. Η συγκρότηση Εφορευτικής Επιτροπής με πλειοψηφία μίας μόνο δύναμης (ΠΚΣ) αποτελεί από μόνη της αντιδημοκρατική μεθόδευση. Για να γίνει κατανοητό τι ακριβώς σημαίνει αυτό, η ΠΚΣ με βάση τη σύνθεση της εφορευτικής είχε την δυνατότητα οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο επιθυμούσε να το βγάλει έγκυρο ή άκυρο. Στην ανακοίνωση της η ΠΚΣ δεν ανέφερε τίποτα για το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα. Χρήση αυτής της αντιδημοκρατικής μεθόδευσης έκανε όταν 5 ψηφοδέλτια με Χ αντί για σταυρό προσμετρήθηκαν στα έγκυρα, τη στιγμή που ο εκλογικός κανονισμός ανέφερε ξεκάθαρα ότι ένα ψηφοδέλτιο για να θεωρηθεί έγκυρο πρέπει να υπάρχει σταυρός μπλε ή μαύρου χρώματος.

Κατά τη γνώμη μας οποιαδήποτε καταπάτηση του εκλογικού κανονισμού συνιστά αντιδημοκρατική εκτροπή. Τα ευφάνταστα «επιχειρήματα» τα οποία ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για πλαγιασμένους!!! σταυρούς θα ήταν πολύ διασκεδαστικά εάν η κατάσταση δεν ήταν τόσο σοβαρή. Μοναδική δημοκρατική διαδικασία θα ήταν η συγκρότηση Εφορευτικής Επιτροπής με τον ίδιο αριθμό μελών από κάθε πολιτική δύναμη που είχε τη δυνατότητα να προτείνει φοιτητές/ριες. Αυτή ήταν η πρόταση της Φοιτητικής Πορείας πριν της εκλογές στο Δ.Σ., η οποία δεν εισακούστηκε.
Τέλος δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τον αποτροπιασμό μας για αυτά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων στο κινηματογραφικό στέκι. Με το που ξεκίνησε η καταμέτρηση η ΠΚΣ δημιούργησε γηπεδικό, χουλιγκάνικο κλίμα με καπνογόνα , προπηλακισμούς και χυδαία, υβριστικά συνθήματα. Από αυτό το κλίμα δε θα μπορούσαν να λείπουν τα ΕΑΑΚ (ΑΡΕΠ-Αράχνες) που οι ελάχιστοι εκπρόσωποί τους ξεκίνησαν τους τραμπουκισμούς. Τα ΕΑΑΚ ήταν άφαντα εδώ και δύο χρόνια από όλες τις διαδικασίες του συλλόγου και εμφανίστηκαν λίγες μέρες πριν τις εκλογές αποκαλύπτοντας τη βαθιά εκλογολαγνική λογική τους. Σαν να μην έφτανε αυτό, κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης, εκπρόσωπός τους σαν τραμπούκος χειρίστου είδους απειλούσε μέλος της ΠΚΣ και της Φοιτητικής Πορείας. Αυτός ο εκπρόσωπος των ΕΑΑΚ ήταν εκείνος που έδωσε την αφορμή στους τραμπούκους της ΚΝΕ να ξεκινήσουν τον άγριο ξυλοδαρμό οποιουδήποτε βρήκαν μπροστά τους και δεν ήταν ΚΝΕ. Τώρα προσπαθούν οι εκπρόσωποι της ΚΝΕ να πούνε ότι τάχα μου απειλούνταν και ότι γι’ αυτό τουλάχιστον 30 ξυλοκόπησαν άγρια τρεις. Αυτά είναι τα «παιδιά του λαού», της ηγεσίας της ΚΝΕ όπου 10 εναντίον ενός παριστάνουν τους παλικαράδες και ξυλοκοπούν άγρια όποιον συνοικότροφο βρούνε μπροστά τους και έχει διαφορετική πολιτική άποψη. Αφού τελείωσαν αυτά τα «όμορφα πράγματα» τα μέλη της ηγεσίας της ΚΝΕ ξεκίνησαν το μετεκλογικό γλέντι με μουσική υπόκρουση το τραγούδι από την ταινία Rocky Balboa. Σήμερα, τόσο η ΚΝΕ όσο και τα ΕΑΑΚ παριστάνουν τους σοκαρισμένους από τα έκτροπα και τους ειρηνοποιούς, λέγοντας όσο το δυνατόν περισσότερα και μεγαλύτερα ψέματα.
Η Φοιτητική Πορεία ξεκαθαρίζει ότι όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμία σχέση με τους φοιτητές/ριες, τους φοιτητικούς συλλόγους, το φοιτητικό κίνημα, τους αγώνες, τη δημοκρατία, το αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα. Η μοναδική σχέση που έχουν η ΚΝΕ και τα ΕΑΑΚ με την αριστερά και τις κομμουνιστικές ιδέες είναι αυτή της συκοφάντησής τους. Το φοιτητικό κίνημα προκειμένου να αναπτυχθεί έχει να αντιμετωπίσει τους απροκάλυπτους φιλοκυβερνητικούς εχθρούς (ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΜΠΛΟΚΟ) αλλά και τους εχθρούς που φοράνε την προβιά του φίλου (ΠΚΣ, ΕΑΑΚ). Η Φοιτητική Πορεία θα συνεχίσει να βρίσκεται με τις δυνάμεις της στο πλευρό των φοιτητών/τριών προκειμένου να αγωνιστούμε μαζί για τα μικρά και μεγάλα προβλήματά μας.

Καλύτερη ποιότητα και ποσότητα φαγητού όλο το χρόνο
Ζεστό νερό, θέρμανση, ψύξη
Επαρκής Φύλαξη και Φωτισμός / Ανοιχτές πόρτες όλο το 24ώρο
Ανατροπή του αντιεκπαιδευτικού νόμου Κεραμέως- Χρυσοχοϊδη και αγώνας ενάντια στο νέο νόμο-πλαίσιο
Ανατροπή του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη-Βρούτση
Όχι στην φτώχεια, την ακρίβεια, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

Διαβάστε επίσης