Για το συλλαλητήριο της 23ης Ιουνίου: Οι πρακτικές πολιτικής φίμωσης που επιχειρεί το ΚΚΕ δεν έχουν τελειωμό!

Κατηγορία: 

Στις 23 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων απογευματινό συλλαλητήριο εναντία στην ανεργία. Το κάλεσμα ήταν από το Εργατικό Κέντρο το οποίο του τελευταίους 2 μήνες ελέγχεται από το ΠΑΜΕ. Και μέχρι εδώ όλα καλά! Για να δούμε όμως τι συνέβη:

  1. Το συλλαλητήριο “όλως τυχαίως” συνέπεσε με το φεστιβάλ της ΚΝΕ.

  2. Δεν έγινε προσπάθεια να κινητοποιηθούν τα σωματεία μα μόνο αυτά που ελέγχει το ΠΑΜΕ. Γιατί προφανώς σκόπευε να κάνει μια κομματική παρέλαση καπηλευόμενο το εργατικό κέντρο σαν τσιφλίκι του.

  3. Οι ανακοινώσεις για την πορεία που μοιράζονταν από την μία είχαν την υπογραφή του Εργατικού Κέντρου, από την άλλη ήταν γεμάτες από φωτογραφίες του ΠΑΜΕ.

  4. Στο συλλαλητήριο συμμετείχε και το μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασής - Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας, το οποίο πλαισιώνεται από τις οργανώσεις του Μ-Λ ΚΚΕ και του ΚΚΕ (μ-λ) αλλά και από ανένταχτους αγωνιστές.

Το συλλαλητήριο αρχίζει!

  1. Το ΠΑΜΕ τοποθετεί γύρω στους 15 κρανοφόρους με τα κόκκινα στειλιάρια 60 μέτρα μακριά από τον τελευταίο του διαδηλωτή. Ποιον προστάτευαν και από ποιους; Ή μήπως τους ενοχλούσε η παρουσία μας; Βλέπεται δεν έχουν συνηθίσει να υπάρχουν κι άλλες φωνές!

  2. Στην κορυφή της πορείας, το ΠΑΜΕ επιστράτευσε το “ πολυεργαλείο” του, ένα άσπρο βανάκι με 4 τεράστια ηχεία που καλύπτουν οποιοδήποτε άλλο σύνθημα. Όπως μέλος του παραδέχτηκε, “δεν έχουμε συνηθίσει να ακούγονται αλλά συνθήματα”.

Γνωστό τοπικό ενημερωτικό site, φίλα διακείμενο στο ΠΑΜΕ, δεν είπε κουβέντα για την παρουσία άλλων δυνάμεων και με συγκεκριμένες φωτογραφίες “έσβησε” την παρουσία τού μπλοκ της Λ.Α.-Α.Α.Σ. Να σημειώσουμε πως ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ δεν κατέβασαν πανό.

Η πραγματική εικόνα όμως ήταν αυτή!

 

 

 

 

 

 

Η διασπαστική τακτική του, η καπήλευση του Εργατικού Κέντρου ωσάν να είναι τσιφλίκι του αλλά και η πολιτική φίμωση που επιχειρεί το ΚΚΕ και οι οργανώσεις του δεν μας εντυπωσιάζουν. Τη γνωρίσαμε εξάλλου πρόσφατα και μέσω της στάσης της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. (φοιτητική παράταξη του ΚΚΕ) σε βάρος της Πορείας στο Οικονομικό Ιωαννίνων!

 

Τους το ’πάμε τότε, τους το ξαναλέμε και τώρα!

Δεν πρόκειται με τέτοιες μεθοδεύσεις να μας σταματήσουν.

Δεν πρόκειται να φιμώσουν και να σβήσουν τις φωνές που αγωνίζονται!

Διαβάστε επίσης