Δελτίο τύπου της Φοιτητικής Πορείας για τη φοιτητική συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή

Κατηγορία: 

Η Φοιτητική Πορεία χαιρετίζει τη μαζική συγκέντρωση που πραγματοποιήσανε σήμερα φοιτητικοί σύλλογοι και σωματεία εκπαιδευτικών στην πλατεία Κοραή ενάντια στο νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα πανεπιστήμια.
Στη συγκέντρωση των φοιτητών η κυβέρνηση απάντησε με ΜΑΤ και καταστολή. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αστυνομία είχε μετατρέψει την πλατεία Κοραή σε σιδερόφρακτο φρούριο και απαγόρευσε την κάθοδο των φοιτητών στο δρόμο προκειμένου να πραγματοποιήσουν πορεία προς το Σύνταγμα, προχωρώντας σε ρίψη χημικών. Σε αυτήν την κατεύθυνση αξιοποίησε και τις τυχοδιωκτικές "συμβολικές" συγκρούσεις με τα ΜΑΤ στις οποίες προχώρησαν ορισμένες δυνάμεις.
Πάρα την κρατική τρομοκρατία που εκδηλώθηκε με τα χημικά και με την εμφάνιση ακόμα και οχήματος - αύρας απέναντι στο συγκεντρωμένο πλήθος, οι φοιτητές παρέμειναν στο χώρο μέχρι το τέλος και στη συνέχεια προχώρησαν σε μαζική πορεία προς την Ομόνοια όπου και διαλύθηκαν.
Η Φοιτητική Πορεία συμμετείχε στη συγκέντρωση με πανό και προκήρυξη, φωνάζοντας τα συνθήματά της. Καλούμε τους φοιτητές να βαδίσουν σε αυτό το δρόμο, να παλέψουν ώστε να γίνουν μαζικές γενικές συνελεύσεις και να πάρουν αποφάσεις για νέες μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης