Δε θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε!

Κατηγορία: 

- Δημοσιογράφος: «Δηλαδή, τους παραπλάνησε (τους πολίτες) ο πρωθυπουργός;»

- Π. Σγουρίδης: «Όπως και ο προηγούμενος: Ζάππειο I, Ζάππειο II, Ζάππειο III.

Όπως “τα λεφτά υπάρχουν”...»

Δεν χρειαζόμασταν τον ίδιο τον υφυπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Παναγιώτη Σγουρίδη, να επικυρώσει το προφανές σχετικά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την ουσία της πολιτικής του, δηλαδή την παραπλάνηση και εξαπάτηση του ελληνικού λαού. Δεν είχαμε ανάγκη τα ίδια τα στελέχη της κυβέρνησης να επιβεβαιώσουν αυτό που είναι «ηλίου φαεινότερο», ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βάδισε στα βήματα των δοκιμασμένων μνημονιόδουλων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ -που σήμερα υποδύονται τις αθώες περιστερές- και πρόσθεσε μάλιστα το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο στα δύο προηγούμενα. Δεν περιμέναμε τους ίδιους τους διαχειριστές της πολιτικής ζωής του τόπου να παραδεχτούν την αδιατάρακτη συνέχεια των αντιλαϊκών σχεδιασμών και μέτρων, την οποία εξάλλου έχουν βιώσει στο πετσί τους τα ευρύτερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Τώρα όμως έχουμε ακόμη και αυτό, την παραδοχή της ενοχής τους.

Η κυβέρνηση τώρα έχει περιέλθει σε ακόμη πιο δυσχερή θέση.

Καθυστερεί να καταθέσει την εκτρωματική πρότασή της για το ασφαλιστικό, που συνοδεύεται με επιπρόσθετα φοροληστρικά μέτρα, γιατί γνωρίζει ότι αυτή θα προκαλέσει ακόμη περισσότερες κοινωνικές αντιδράσεις έως εκρήξεις. Εκφράζει ωστόσο την «ανάγκη να προχωρήσει η αξιολόγηση» και να εγκριθούν γρήγορα τα αντιλαϊκά μέτρα από τους δανειστές κηδεμόνες μας.

Προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα πολλαπλασιαζόμενα μπλόκα των αγροτών και καλεί σε προσχηματικούς «διαλόγους», οι οποίοι βέβαια έχουν προπαρασκευασμένα, εξοντωτικά για την αγροτιά, πορίσματα. Ταυτόχρονα, και ενώ επιχειρεί να ασκήσει μεγαλύτερο έλεγχο στα ΜΜΕ, δίνει το σύνθημα για την καλλιέργεια κοινωνικών αυτοματισμών ενάντια «στους κλειστούς δρόμους» και στο «εμπόριο που παραλύει».

Κατασκευάζει μέσα σε λίγες ημέρες στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων, στοιβάζοντας ανθρώπινες ζωές. Υποκλίνεται στη βούληση των υπερατλαντικών και ευρωπαίων εταίρων της, δεσμεύοντας στο εσωτερικό της χώρας δεκάδες χιλιάδων προσφύγων που θέλουν άλλον προορισμό. Ταυτόχρονα αποδέχεται και υψώνει ΝΑΤΟϊκούς φράκτες, εκχωρώντας κυριαρχικά δικαιώματα.

Δίπλα στα μεγάλα μέτωπα που έχει ήδη ανοικτά, η κυβέρνηση προωθεί στον χώρο της ελληνικής εκπαίδευσης την εφαρμογή των «επιστημονικών συμπερασμάτων» ενός υποτιθέμενου «Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία», στην πραγματικότητα ενός κυβερνητικού μονολόγου, ο οποίος στρώνει το έδαφος για ένα ακόμη πιο ταξικό σχολείο, ένα ακόμη πιο ταξικό πανεπιστήμιο.

Η κυβέρνηση προχωράει σήμερα, με πλήρως αποκαλυμμένο το πραγματικό πρόσωπό της, στην υλοποίηση μνημονιακών σχεδιασμών που θα επιφέρουν νέα βαριά πλήγματα στο σώμα της ήδη βασανισμένης ελληνικής κοινωνίας.

Με την πεποίθηση ότι η ελπίδα βρίσκεται στους μικρούς και μεγάλους, εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς αγώνες που έρχονται, να καταθέσουμε την αγωνιστική συμβολή μας ενάντια στους παλιούς και νέους αξιολογητές μας, ενάντια σε αυτούς που «μάς σώζουν» με συστηματικό τρόπο την τελευταία εξαετία.

Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε!

Διαβάστε επίσης