Διαδήλωση κατά της συμφωνίας με τις ΗΠΑ-Κάλεσμα του Μ-Λ ΚΚΕ

Τη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (ΣΑΑΣ) σπεύδει να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση με fast track διαδικασίες, την Πέμπτη 12 Μάη, ώστε να μπορεί να επιδώσει ο Μητσοτάκης στο ταξίδι του στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα χειροπιαστά διαπιστευτήρια της ξενόδουλης πολιτικής του στον Μπάιντεν. Η περιβόητη ΣΑΑΣ είναι η συμφωνία στην οποία είχαν καταλήξει τον περασμένο Οκτώβριο οι υπουργοί εξωτερικών ΗΠΑ και Ελλάδας, Δένδιας και Μπλίνκεν αντίστοιχα, και η οποία -πατώντας πάνω στην προηγούμενη αντίστοιχη συμφωνία που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης- μετατρέπει τη χώρα σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση-ορμητήριο των ιμπεριαλιστών για να προωθούν τους κατακτητικούς τους σκοπούς. Είναι χαρακτηριστικό -για το τι σημαίνει η συγκεκριμένη συμφωνία- το γεγονός ότι με το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία μια σειρά υποδομές της χώρας και ιδιαίτερα το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει παραδοθεί στους αμερικανονατοϊκούς προκειμένου από εκεί να έχουν πρόσβαση στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ στα σύνορα με την Ουκρανία.

Οι διαχρονικοί δεσμοί εξάρτησης και υποταγής στα ξένα αφεντικά έχουν ισχυροποιηθεί. Οι αμερικάνικες βάσεις και οι «διευκολύνσεις» αυξάνονται και ενισχύονται, από το Βορρά μέχρι το νότιο άκρο της χώρας -με την Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα, το Στεφανοβίκειο, το Άκτιο, την Ανδραβίδα, τον Άραξο, τη Σούδα να έχουν εκχωρηθεί στις επιθετικές δυνάμεις και σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται δυόμιση μήνες μετά τη ρωσική εισβολή, η κυβέρνηση ΝΔ υπηρετώντας πιστά το δόγμα της υποτέλειας «ανήκομεν εις την Δύσιν», ευθυγραμμίστηκε και συστρατεύθηκε με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ σε όλες τις επιθετικές αποφάσεις τους. Εμβαθύνοντας την εμπλοκή και την πρόσδεση της χώρας μας στην αντιρωσική συμπαράταξη της Δύσης, έστειλε πολεμικό υλικό στην κυβέρνηση της Ουκρανίας, προχώρησε στον ασφυκτικό έλεγχο της πληροφόρησης, ώστε να κυριαρχεί συντριπτικά η προπαγάνδα των δυτικών, και πρωτοστάτησε σε όλες τις κυρώσεις που αποφασίστηκαν κατά της Ρωσίας. Η Δεξιά είναι η παράταξη που σταθερά πλειοδοτούσε και πλειοδοτεί, χωρίς ενδοιασμούς, σε δουλοφροσύνη απέναντι σε ΗΠΑ και ΕΕ.

Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη: μια πολιτική απροκάλυπτης ξενοδουλείας που όχι μόνο δεν αποτελεί κάποιου είδους γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας μας, όπως προσπαθούν να πείσουν τα κυβερνητικά στελέχη και τα κυρίαρχα ΜΜΕ, όχι μόνο δεν τοποθετεί τη χώρα στη «σωστή πλευρά της ιστορίας», αλλά η ταύτιση με τις αμερικανονατοϊκές δυνάμεις της επίθεσης και του πολέμου μόνο δεινά μπορούν να προκαλέσουν στη χώρα και το λαό μας.

Όταν κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα με τις στρατιωτικές επεμβάσεις και τους πολέμους στην Ουκρανία και ηχούν τα τύμπανα του πολέμου στην Ευρώπη, που απειλούν να οδηγήσουν σε παγκόσμια ανάφλεξη, πρέπει σταθερά και επίμονα να θέσουμε στην πρώτη γραμμή το ζήτημα της αντιπολεμικής-αντιιμπεριαλιστικής πάλης. Να ξεσκεπάσουμε την ιμπεριαλιστική υποκρισία και να καταδείξουμε τους πραγματικούς σκοπούς των πολέμων τους. Να σταθούμε στο πλευρό των λαών που γίνονται θύματα της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας. Ο λαός μας πρέπει να δυναμώσει τον αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό του αγώνα, να απαιτήσει να ακυρωθεί η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας- ΗΠΑ. Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στα αμερικανονατοϊκά επιθετικά σχέδια και κάθε στρατιωτική αποστολή όπλων στα ανδρείκελα της Ουκρανίας, παλεύοντας για την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για το διώξιμο των αμερικάνικων βάσεων, για την ειρήνη και τη φιλία των λαών.

Κάτω οι εμπρηστές του πολέμου ΗΠΑ- Ρωσία

ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και Ρωσία έξω από την Ουκρανία

Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ-ΕΕ

Να φύγουν οι αμερικάνικες βάσεις και τα πυρηνικά

Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες – Ειρήνη και φιλία των λαών

Όλοι στη συγκέντρωση της Πέμπτης, 12 Μάη, Πλατεία Κλαυθμώνος, 6.30 μ.μ. και πορεία στη Βουλή

Διαβάστε επίσης