Διαδηλώνουμε ενάντια στον γερμανικό ιμπεριαλισμό Κάτω τα μνημόνια Κυβέρνησης – Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ.!

Στις 11 του Απρίλη, η εκπρόσωπος του γερμανικού ιμπεριαλισμού Μέρκελ επισκέπτεται τη χώρα. Μια επίσκεψη, που όπως και δύο χρόνια πριν, τον Οκτώβρη του 2012, είχε σα στόχο να στηρίξει την τρικομματική κυβέρνηση που προέκυψε τότε απ΄ τις εκλογές, έτσι και σήμερα- σκόπιμα λίγες εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές- έχει ως στόχο τη στήριξη της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Όσον αφορά τη συνέχιση και την ένταση του αντιλαϊκού της έργου, την απαρέγκλιτη εφαρμογή των απαιτήσεων της τρόικα – Ε.Ε. –Δ.Ν.Τ.

Μια στήριξη που σημαίνει νέα δεινά για το λαό, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία. Νέα μέτρα και μνημόνια σε βάρος τους, νέα μέτρα κατεδάφισης δικαιωμάτων, αλλά και δραματικής χειροτέρευσης των ίδιων των όρων της δουλειάς και της ζωής τους τα οποία δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από την προπαγάνδα για το «πρωτογενές πλεόνασμα» και τη λεγόμενη «έξοδο στις αγορές».

Η επίσκεψη Μέρκελ, πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση, στρέφεται σε πιο αντιδραστική, πιο δεξιά, πιο φασίζουσα ρότα, της πολιτικής διαχείρισης του συστήματος. Αυτό αναδεικνύουν οι πρόσφατες εξελίξεις (υπόθεση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης με την φασιστική Χρυσή Αυγή) και κόντρες στο πολιτικό σκηνικό. Πραγματοποιείται μετά τον πρώτο γύρο των απολύσεων των «διαθέσιμων» δημόσιων υπάλληλων καθώς και μετά την ψήφιση ενός ακόμα «πολυνομοσχεδίου»- μνημονίου ενάντια σε μισθούς, συντάξεις, εργατικό ωράριο, αλλά και στη ντόπια παραγωγή. Μετά από μια νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής-μνημονιακής πολιτικής για την οποία η κυβέρνηση πήρε τα εύσημα των ιμπεριαλιστών. Πραγματοποιείται μετά την πρόσφατη σύνοδο του ΕΚΟΦΙΝ στο Ζάππειο, μια ακόμα πρόκληση για το λαό μας, και την κυβερνητική απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων. Πραγματοποιείται σ' ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους λαούς, διεθνές πλαίσιο που καθορίζουν οι οξυμένες ενδο-ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις, όπως φαίνεται κι απ' τα γεγονότα στην Ουκρανία.
Να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην επίσκεψη της Μέρκελ! Στην κατεύθυνση της ανάπτυξης μαζικής λαϊκής αντίστασης ενάντια στα μνημόνια και συνολικά στην επίθεση της κυβέρνησης και της τρόικα. Ενάντια στην ίδια την ιμπεριαλιστική Ε.Ε. και τους ξένους «προστάτες». Ενάντια στις απαγορεύσεις και την κρατική τρομοκρατία και καταστολή. Με μαζικό, ταξικό, αποφασιστικό, παρατεταμένο αγώνα, ν΄ ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική! Κι αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για το λαό, κόντρα σε ψεύτικες εκλογικές και κοινοβουλευτικές «λύσεις» κι αυταπάτες.

• Ανεπιθύμητη στη χώρα η εκπρόσωπος του γερμανικού ιμπεριαλισμού!
• Έξω απ΄ την Ε.Ε.!
• Η Ε.Ε. δεν είναι το σπίτι των λαών – είναι το σφαγείο των ιμπεριαλιστών!
• Κάτω τα μνημόνια Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. – Μέτωπο Αντίστασης όλου του λαού!
9.4.2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΑΠΡΙΛΗ,
6 μμ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Διαβάστε επίσης