Διαδηλώσεις αλληλεγγύης στο Συριακό και Κουρδικό λαό

ml kke syria

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, οργανώσεις Κούρδων και Τούρκων που βρίσκονται στην Ελλάδα κάλεσαν σε συγκέντρωση στην Αθήνα και σε πορεία στη Τουρκική πρεσβεία, για να καταγγελθεί η στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στο έδαφος της Συρίας,  στις περιοχές που κατοικεί Κουρδικός πληθυσμός.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες Κούρδοι και Τούρκοι,  που συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και προπορεύθηκαν με μαχητικά συνθήματα στην διαδήλωση που κατευθύνθηκε στην Τουρκική πρεσβεία. Στην πορεία ενάντια στον πόλεμο που εξαπέλυσε η κυβέρνηση Ερντογάν συμμετείχαν μια σειρά ελληνικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς 

Στην διαδήλωση πήραν μέρος και οι δυνάμεις του Μ-Λ ΚΚΕ συγκροτώντας ένα μαχητικό μπλοκ με πανό και αντιπολεμικά- αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα που κατάγγειλαν την Τουρκική εισβολή και εκδήλωναν την αλληλεγγύη στο Συριακό και Κουρδικό λαό.

Παρόμοιες αντιπολεμικές διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και σε μια σειρά πόλεις σε όλο τον πλανήτη.

Στην Ευρώπη,  σε χώρες όπως η Γερμανία,  η Ολλανδία και η Βρετανία,  αλλά και σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου (Συρία, Ιράκ, Ιράν, Κύπρος) και ειδικά σε πόλεις όπου διαμένει μεγάλος αριθμός Κούρδων μεταναστών πραγματοποιήθηκαν μαζικές διαδηλώσεις που διαμορφώνουν ένα διεθνές κλίμα λαϊκής καταδίκης του πολέμου που εξαπέλυσε η Τουρκία ενάντια στη Συρία.

 

Διαβάστε επίσης