Διαρκές το κυνήγι των επαναστατών στην καρδιά της “δημοκρατικής” ΕΕ, στη Γερμανία

Κατηγορία: 

Οι διώξεις δεν πρόκειται να λυγίσουν τους αγωνιστές – Οι λαοί θα νικήσουν!

Τις προηγούμενες μέρες έλαβαν χώρα ακόμα δύο γεγονότα στα πλαίσια των διώξεων του γερμανικού κράτους απέναντι στους Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί.

Πρώτον, συνελήφθη ο Τούρκος, αναγνωρισμένος από το 2014, πολιτικός πρόσφυγας Νουσρέτ Γκιοζουπέκ (NUSRET GÖZÜPEK) και κρατείται στις φυλακές του Stammheim της Στουτγκάρδης. Ο Νουσρέτ Γκιοζουπέκ διαμένει στην Ελβετία, όπου και κατάφερε να πάει όταν αποφυλακίστηκε από τις φυλακές της Τουρκίας το 2013, ως καταδικασμένος, σε 3 χρόνια και 4 μήνες, για την πολιτική του δράση στη δίκη του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας/ Μαρξιστικό Λενινιστικό (TKP/ML). Ο Γκιοζουπέκ συνελήφθη στον αυτοκινητόδρομο Waldorf, καθώς στον έλεγχο της γερμανικής αστυνομίας ενημερώθηκε ότι εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ, κατόπιν απαίτησης της Τουρκίας. Στις 17 Δεκέμβρη αναβλήθηκε η δίκη του, ενώ το γερμανικό κράτος ζήτησε το φάκελο του από τις Ελβετικές αρχές για να εξετάσει την απόφαση, με βάση την οποία του έχει δοθεί πολιτικό άσυλο. Μάλιστα αποφασίστηκε να συνεχιστεί η κράτησή του, μέχρι τη δίκη του!

Αυτές τις μέρες έλαβε χώρα ένα ακόμα περιστατικό απέναντι στους Τούρκους αγωνιστές στη Γερμανία. Ο Oumut Gultekin και η Sena Erkoc, μέλη του αριστερού συγκροτήματος Grup Yorum, είχαν αποφασίσει να κάνουν πολιτικούς αρραβώνες τραγουδώντας τα επαναστατικά τραγούδια τους. Εξ’αρχής αντιμετώπισαν τις απειλές του γερμανικού κράτους, στο οποίο έχουν απαγορευτεί οι συναυλίες των Grup Yorum, ωστόσο γερμανικό δικαστήριο τους έδωσε άδεια για να πραγματοποιήσουν τους αρραβώνες τους με τα τραγούδια τους. Παρ’όλα αυτά, η γερμανική αστυνομία εμφανίστηκε στους αρραβώνες προσπαθώντας να σταματήσει τη μουσική συναυλία τους και να τους τρομοκρατήσει!

Αυτή είναι η “δημοκρατική” ΕυρωπαΪκή Ένωση των ιμπεριαλιστών. Αυτή είναι η “σύμμαχος” χώρα, Γερμανία. Αυτά τα περιστατικά αποτελούν συνέχεια της πολιτικής που χτυπά τα δημοκρατικά δικαιώματα και ιδιαίτερα το επαναστατικό και το κομμουνιστικό κίνημα. Να μην ξεχνάμε ότι σε μια σειρά χώρες της ΕΕ απαγορεύονται κομμουνιστικά σύμβολα και οργανώσεις. Να μην ξεχνάμε ότι οι γερμανικές αρχές σέρναν σε δίκη, τα προηγούμενα χρόνια, μέλη της ATIK (Συνομοσπονδία των Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη) ως “τρομοκράτες”-μέλη του TKP/ML και τελικά τους καταδίκασαν.

Αυτή είναι η αντιμετώπιση του γερμανικού κράτους και απέναντι στους Γερμανούς αριστερούς και επαναστάτες. Η δράση του MLPD (Μαρξιστικού Λενινιστικού Κόμματος Γερμανίας)βρίσκεται διαρκώς υπό περιορισμούς, με τον ιδρυτή του να έχει στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα και στελέχη του να σέρνονται στα δικαστήρια, μεταξύ αυτών και η γραμματέας του! Με συγκεντρώσεις και συναυλίες του να απαγορεύονται ή να βρίσκονται υπό στενή αστυνομική παρακολούθηση. Ακόμα, ήταν στις πρόσφατες εκλογές όταν το γερμανικό κράτος παρά λίγο να απαγορεύσει την κάθοδο στο DKP(Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα). Αντίστοιχα, αποδεκνύεται ότι οι, προερχόμενες από την ΕΕ, φωνές για τη δημοκρατία στην Τουρκία αποτελούν υποκρισία, όταν τα παραπάνω συμβαίνουν στη Γερμανία. Μάλιστα, τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι Γερμανία, ΕΕ και Τουρκία συνεργάζονται ανοιχτά όσον αφορά τη δίωξη των επαναστατών και το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Ότι οι “δημοκρατικοί” ευρωπαϊκοί θεσμοί συνεργάζονται με ένα αντιδραστικό κράτος, όπως αυτό της Τουρκίας, στο οποίο διώκονται και βασανίζονται αγωνιστές και προοδευτικοί άνθρωποι, ακόμα και εκλεγμένοι βουλευτές. Στο οποίο διώκονται και ενίοτε δολοφονούνται οι επαναστάτες, οι Μαρξιστές-Λενινιστές, καθώς θεωρούνται “τρομοκράτες”! Στο οποίο απαγορεύονται μέχρι και συναυλίες, όπως του αριστερού συγκροτήματος Grup Yorum, του οποίου 3 μέλη, αλλά και 1 δικηγόρος, πέρυσι κάνανε απεργία πείνας και πέθαναν, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους απέναντι στο αντιδραστικό καθεστώς Ερντογάν. Στα πλαίσια του οποίου δολοφονούνται μαζικά οι Κούρδοι και άλλες μειονότητες.

Όσο οι ιμπεριαλιστές και οι αστικές τάξεις εντείνουν την επίθεση τους απέναντι στα λαϊκά δικαιώματα, τόσο θα οξύνουν και την πολιτική της καταστολής. Τόσο θα οξύνουν το χτύπημα του κομμουνιστικού κινήματος.

Η διαρκής δίωξη του κομμουνιστικού κινήματος αποδεικνύει ότι, όσο κι αν οι απολογητές του συστήματος θεωρούν ότι η “η ιστορία τελειώσε” και ότι το κομμουνιστικό κίνημα είναι “εκτός εποχής”, η κόκκινη ελπίδα για τους λαούς βρίσκεται εδώ, παρούσα. Βρίσκεται εδώ και εμπνέει τους αγωνιστές, για αυτό και πρέπει να χτυπηθεί.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει τις νέες αυτές διώξεις του γερμανικού κράτους απέναντι στους Τούρκους αγωνιστές. Δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του στους Τούρκους επαναστάτες. Καλεί τον ελληνικό λαό να δείξει την αλληλεγγύη του σε κάθε αγωνιστή πολιτικό πρόσφυγα από την Τουρκία. Σε πάλη για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, τη στιγμή που αυτά καταπατώνται βάναυσα και στην ΕΕ και στη χώρα μας.

-Να απελευθερωθεί ο Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας Νουσρέτ Γκιοζουπέκ!

-Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!

-Διαρκής αγώνας για τα δημοκρατικά δικαιώματα – όχι στη δίωξη του επαναστατικού και κομμουνιστικού κινήματος!

21/12/2021

Γραφείο τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

Διαβάστε επίσης