Επέτειος Πολυτεχνείου: Σειρά πρωτοβουλιών της Φοιτητικής Πορείας

Κατηγορία: 

Μπροστά στον εορτασμό της 47ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση αξιοποιεί τη μηδενιστική δράση διαφόρων αντιεξουσιαστικών ομάδων καθώς και τον κορονοϊό για να μεθοδεύσει την απαγόρευση του εορτασμού του ηρωικού λαϊκού ξεσηκωμού του Νοέμβρη.

Η Φοιτητική Πορεία, εκτός από την ανακοίνωση που εξέδωσε, πήρε την πρωτοβουλία να καταθέσει ψήφισμα στους φοιτητικούς συλλόγους ενάντια στα νέα κατασταλτικά μέτρα της κυβέρνησης και τις πρακτικές τής τυφλής μηδενιστικής δράσης του αναρχοαντιεξουσιαστικού χώ­ρου, με κατεύθυνση το κάλεσμα των συλλόγων για πλατιά και μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 47ης επετείου της ηρωικής εξέγερσης και στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσ­βεία. 

Η πρωτοβουλία αυτή, ωστόσο, βρήκε μπροστά της την αντίθεση των δυνάμεων της ΔΑΠ και του φιλοκυβερνητικού συνδικαλισμού που συντάσσονται σύσσωμες με τα νέα κυβερνητικά μέτρα, αλλά και την απροθυμία των δυνάμεων της ΠΚΣ (ΚΝΕ) και της ΕΑΑΚ που, πίσω από τα κυβερνητικά μέτρα και την απαγόρευση κυκλοφορίας, βρήκαν αφορμή για να εμποδίσουν τις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων για να γίνουν αυτές τηλεφωνικά και διαδικτυακά όταν αποφάσισε μετά κόπων και βασάνων η ΚΝΕ ότι θα τιμήσει το Πολυτεχνείο “συμβολικά”, με τα ΕΑΑΚ να προσυπογράφουν τα αντίστοιχα ψηφίσματα “υπευθυνότητας” και “οργανωμένης απειθαρχίας”. Φυσικά, πίσω από αυτή την απροθυμία κρύβεται η γραμμή “εθνικής συναίνεσης” των δυνάμεων αυτών, όπως συμπυκνώθηκε χαρακτηριστικά στη δήλωση της Χριστίνας Παναγιωτακοπούλου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, σύμφωνα με την οποία “(...)Το ΚΚΕ θα μπει μπροστά για να τιμηθεί ο ξεσηκωμός. Θα είμαστε εκεί, όλοι όσοι πρέπει, με μάσκες, με αντισηπτικά, με αποστάσεις άνω των δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον και άλλα μέτρα προστασίας. Με αυτόν τον συμβολικό τρόπο θα αποδείξουμε ότι και το Πολυτεχνείο ζει (...)”. 

Το ζητούμενο για τους φοιτητές, τη νεολαία και το λαό είναι βέβαια να ξεπεράσουν τις σειρήνες του φό­βου και της τρομοκρατίας, αλλά και εκείνες της υπό­κλισης και της υποταγής στην κυβερνητική πολιτική και να τιμήσουν μαζικά την ηρωική εξέγερση του Νοέμβρη με τη συμμετοχή τους στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις και η Φοιτητική Πορεία.

 

Διαβάστε επίσης