Επιχείρηση συγκάλυψης της υπόθεσης μαστροπείας του Κολωνού- Εκφοβισμός και επιθέσεις σε βάρος του 12χρονου θύματος για να σπάσει

Νέες εξελίξεις λαμβάνουν χώρα στη γνωστή υπόθεση της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό. Η υπόθεση του παιδοβιασμού βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης, ωστόσο όλο αυτόν τον καιρό είναι εμφανές ότι κάποιοι προσπαθούν να κάνουν τη 12χρονη να σωπάσει. Πριν λίγες ημέρες δέχτηκε επίθεση από ένοπλο άνδρα που εισέβαλε στο σπίτι που διαμένει. Σύμφωνα με την κ. Αντωνία Λεγάκη, δικηγόρο της 12χρονης, ο άγνωστος δράστης απείλησε το κορίτσι με μαχαίρι και τη χτύπησε, τραυματίζοντάς της στο χέρι. Μάλιστα η επίθεση αυτή ήρθε σε συνέχεια άλλων περιστατικών που έχουν προηγηθεί. Δύο ημέρες πριν τη διάρρηξη και επίθεση, άγνωστος σταμάτησε μπροστά στον μικρό αδερφό της 12χρονης και τον προειδοποίησε με κίνηση του χεριού να σωπάσει, ενώ κάποιες ημέρες νωρίτερα, πέτρα έσπασε παράθυρο στο δωμάτιο των παιδιών και κάποιος με κουκούλα εθεάθη να παρακολουθεί το σπίτι. Οι δικηγόροι κάνουν λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού του παιδιού από την πλευρά των δραστών οι οποίοι ενδεχομένως να είναι τα επόμενα ονόματα που θα καταθέσουν, για να την αποτρέψουν από το να μιλήσει, καθώς με την υποτυπώδη ψυχολογική βοήθεια που δέχεται μια φορά την εβδομάδα, η μικρή θυμάται κι άλλα πρόσωπα τα οποία θέλει να υποδείξει.
Σημειώνεται ότι τον τόπο διαμονής της 12χρονης και του αδερφού της είχε γνωστοποιήσει δημόσια η ίδια η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου από το βήμα της Βουλής, παρόλο που σε παλαιότερη ανακοίνωσή του για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνος Μενουδάκος είχε πει: «Απαγορεύεται απολύτως η διάδοση πληροφοριών και ειδήσεων που μπορούν άμεσα ή έμμεσα να οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας του ανήλικου θύματος, συμπεριλαμβανομένων και των πληροφοριών με τις οποίες ταυτοποιούνται οι γονείς, οι συγγενείς και ο φιλικός του κύκλος». Στην πραγματικότητα μιλάμε για την αποκάλυψη της διεύθυνσης ενός θύματος βιασμών και μαστροπείας δια στόματος της κυβέρνησης, ώστε να αφήσει σκόπιμα το θύμα ανυπεράσπιστο και εκτεθειμένο σε οποιονδήποτε έχει συμφέρον να την κάνει να σωπάσει και δίνοντας την επιβεβαίωση στην δικαιολογημένη υποψία ότι όντως επιχειρείται η συγκάληψη της υπόθεσης.
Ένα άλλο εξοργιστικό σημείο στην εξέλιξη της υπόθεσης που επισημαίνεται από τις δικηγόρους είναι ότι, ενώ η 12χρονη γνωρίζει πού μένουν άτομα που εμπλέκονται με την υπόθεση και θυμάται σταδιακά κι άλλα ονόματα, το σχετικό αίτημα για νέα κατάθεση απορρίφθηκε από την ανακρίτρια με αιτιολογία ότι δεν είναι αναγκαίο, αφού η προηγούμενη κατάθεση της 5ης Μαρτίου είναι πρόσφατη. Καταγγέλεται επίσης ότι μέχρι να φτάσει να απειληθεί η ζωή του θύματος, δεν είχε ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας του από την αστυνομία και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ενώ όλα αυτά τα γεγονότα έχουν γνωστοποιηθεί στις Αρχές από την πρώτη στιγμή.
Οργή επίσης προκαλεί η στάση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος έσπευσε να διαψεύσει τις καταγγελίες της 12χρονης για επιθέσεις σε βάρος της. Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει και η δικηγόρος του θύματος τα στοιχεία σε βάρος της μητέρας δεν επαρκούν για την προφυλάκισή της, αλλά αντιθέτως, αυτή η πράξη είναι αποτέλεσμα των ισχυρισμών του Μίχου και των άλλων παιδοβιαστών.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Μίχος, από τους βασικούς κατηγορούμενους και φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος μαστροπείας, δηλώνει μέσω του δικηγόρου του ότι έχει στενές σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα οι οποίες χρήζουν διερεύνησης και ότι είναι αποφασισμένος να ανακοινώσει ονόματα και να δώσει στοιχεία υποστηρίζοντας ότι έχει παγιδευτεί. Ήδη από τις αρχές του μήνα είχε γίνει γνωστό από τον δικηγόρο του, ότι ο Μίχος «θα μιλήσει ανοιχτά» με την ανακρίτρια, «θα αποκαλύψει στοιχεία και ονόματα και αυτό θα συμπαρασύρει πολλούς υψηλά ιστάμενους που τον έχουν επιλέξει ως εξιλαστήριο θύμα».
Ολόκληρη η κοινωνία παρακολουθεί εδώ και μήνες αυτή την προκλητική προσπάθεια συγκάλυψης των ενόχων για άλλη μία φορά. Η κυβέρνηση, η αστυνομία και η δικαιοσύνη συνεχίζουν στην πραγματικότητα την επιχείρηση, αποδεικνύοντας τη σαπίλα του συστήματος που υπηρετούν. Μόνο ο λαός μπορεί να απαιτήσει την τιμωρία των ενόχων και να σταθεί στο πλευρό της 12χρονης. Να απαιτήσουμε να σταματήσει τη στοχοποίησή της και ο ψυχικός της επανατραυματισμός. Να υπερασπιστούμε τα παιδιά με κάθε τρόπο.

Διαβάστε επίσης