ΕΡΓΑΣ: Όλοι στην πανυγειονομική συγκέντρωση στον Άγιο Σάββα την Τρίτη 30/3 - Πορεία προς το υπουργείο Υγείας

ergas

Τρίτη 30 Μάρτη στις 12 συγκέντρωση στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», πορεία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στη 1 μ.μ.

Για να ματαιωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης, του Υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης του Νοσοκομείου και να μην απολυθεί ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας και μέλος του Δ.Σ της ΕΙΝΑΠ, Κώστας Καταραχιάς.

Για να ενισχυθεί τώρα το ΕΣΥ με γιατρούς – νοσηλευτές – υποδομές!

Κάτω η κυβερνητική πολιτική που κατερειπώνει τη Δημόσια Υγεία!

Σε επίταξη 200 πνευμονολόγων, παθολόγων και γενικών γιατρών προχώρησε η κυβέρνηση της ΝΔ. Η τελευταία απόφαση του άφαντου υπουργού Υγείας Β. Κικίλια επιβεβαιώνει με δραματικό τρόπο την τραγική κατάσταση που επικρατεί όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Η διαχρονική πολιτική της εγκατάλειψης του ΕΣΥ, η προκλητική άρνηση της κυβέρνησης εδώ και έναν χρόνο να προχωρήσει σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς γιατρών και νοσηλευτών, να εξοπλίσει έγκαιρα τα δημόσια νοσοκομεία, να ανοίξει δομές που η ίδια έκλεισε λόγω των μνημονιακών της δεσμεύσεων, να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές, σε συνδυασμό με την έξαρση της πανδημίας, οδηγούν σήμερα την κατάσταση σε ασφυκτικό αδιέξοδο.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση καταφεύγει πανικόβλητη σε αποσπασματικά αλλά και αυταρχικά – κατασταλτικά μέτρα όπως αυτό της επιστράτευσης μιας χούφτας γιατρών όταν μάλιστα οι πραγματικές και ομολογημένες ανάγκες του ΕΣΥ φτάνουν τις 30.000 κενά σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.  Ο Κικίλιας με απύθμενο θράσος επιχειρεί να χρεώσει την ευθύνη στους ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι «δεν ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις της κυβέρνησης» για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το αντιδραστικό δόγμα της «ατομικής ευθύνης» στρέφοντας τα βέλη της τώρα προς τους ιδιώτες γιατρούς για να δραπετεύσει η ίδια από της δικές της ευθύνες.

Την ίδια ώρα ο Μητσοτάκης προκαλεί και πάλι με τη δημόσια τοποθέτησή του και τα γεμάτα υποκρισία λόγια του για τους γιατρούς του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που «δίνουν με αυταπάρνηση μια μεγάλη μάχη». Αφού πρώτα τους καταδίκασε εδώ και έναν χρόνο να εργάζονται με εξοντωτικούς ρυθμούς, αρνούμενος να στηρίξει το ΕΣΥ, αφού τους λοιδόρησαν, τώρα ξαναβγαίνει στα μπαλκόνια να τους χειροκροτήσει.

Παρά τις διακηρύξεις του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης πως «διαλύθηκε το στερεότυπο του ανάλγητου ιδιωτικού τομέα» η πραγματικότητα επιβεβαιώνει το ακριβώς αντίθετο. Όλο αυτό το διάστημα οι κλινικάρχες θησαύρισαν στις πλάτες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, καταληστεύοντας τα κρατικά ταμεία με τα πλουσιοπάροχα δώρα της κυβέρνησης και τώρα ο ιδιωτικός τομέας έρχεται να παζαρέψει τα οικονομικά του οφέλη για να συμβάλει τάχα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η ΕΡΓ.Α.Σ καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική που καταδικάζει στη διάλυση το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και αφήνει έκθετη την υγεία του λαού μας. Καλεί τους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα να παλέψουν για να μπει τέλος στην κατεδάφιση της Δημόσιας Υγείας.

  • Να ενισχυθεί τώρα και ουσιαστικά το ΕΣΥ!
  • Να γίνουν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί γιατρών – νοσηλευτών!
  • Να ανοίξουν νέες ΜΕΘ – να επαναλειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία που έκλεισαν οι κυβερνήσεις με τα μνημόνια που επέβαλαν!
  • Να επιταχθούν τώρα οι ιδιωτικές κλινικές!

Αγώνας για Δημόσια Δωρεάν Υγεία!