Εφτά χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου: Οι αγώνες δεν τρομοκρατούνται!

Κατηγορία: 

Συμπληρώνονται φέτος εφτά χρόνια από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από χέρι ειδικού φρουρού, το οποίο όπλισε η κυβερνητική πολιτική της τρομοκρατίας, της καταστολής και της ατιμωρησίας της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Η δολοφονία του Αλέξη έβγαλε χιλιάδες ανθρώπους, πρωτίστως μαθητές, στον δρόμο, αποτελώντας τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, για μια νεολαία που έβλεπε τα εκπαιδευτικά, εργασιακά και κοινωνικά της δικαιώματα να λεηλατούνται το ένα μετά το άλλο, για μια νεολαία που έβλεπε το μέλλον της να υποθηκεύεται από τις κυβερνητικές πολιτικές της αμάθειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας.

Εφτά χρόνια μετά, λαός και νεολαία στενάζουν κάτω από τη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων, βλέποντας και τις λίγες εναπομείνασες κατακτήσεις που έχουν μείνει όρθιες να δέχονται ισχυρά πλήγματα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχοντας προσαρμοστεί πλήρως στις πιέσεις και τις εντολές των «θεσμών», δηλαδή των ξένων ιμπεριαλιστικών αφεντικών της και πετώντας από πάνω της τον «αριστερό» και φιλολαϊκό μανδύα με τον οποίο έντυνε ένα προηγούμενο διάστημα την πολιτική της, συνεχίζει στον δρόμο των προηγούμενων υποτελών ελληνικών κυβερνήσεων, εφαρμόζοντας το βάρβαρο τρίτο μνημόνιο. Εκ νέου ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, νέοι φόροι και χαράτσια, πλειστηριασμοί των λαϊκών κατοικιών, νέες μειώσεις στις συντάξεις και τους μισθούς, χτύπημα της φτωχομεσαίας αγροτιάς και με τον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα του νέου ασφαλιστικού να έρχεται να σαρώσει τα ελάχιστα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων που δεν έχουν καρατομηθεί μέχρι σήμερα.

Εφτά χρόνια μετά, η νεολαία βιώνει τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων, τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Χιλιάδες νέοι άνεργοι, χιλιάδες νέοι μετανάστες, χιλιάδες μαθητές έξω απ’ τα σχολεία, χιλιάδες φοιτητές έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η κυβερνητική πολιτική καρατομεί τα δικαιώματα της νεολαίας στη μόρφωση, στις σπουδές, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Οι αιτίες που έβγαλαν τη νεολαία στον δρόμο τον Δεκέμβρη του 2008 έχουν πολλαπλασιαστεί.

Εφτά χρόνια μετά, η αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζει να βαδίζει πλάι με την καταστολή των αγώνων και την καρατόμηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Το μήνυμα σαφές: Όποιος σηκώνει κεφάλι, όποιος αντιστέκεται, πρέπει να καταστέλλεται. Από την εργοδοτική τρομοκρατία στις απεργίες μέχρι τη δίωξη με ευρωένταλμα των πέντε φοιτητών, από το νέο κύμα αντιδραστικών αντιδημοκρατικών μέτρων στην Γαλλία με πρόσχημα την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», μέχρι την κρατική βία και τρομοκρατία με την οποία αντιμετωπίζονται οι κινητοποιήσεις λαού και νεολαίας, τα μνημόνια πάνε χέρι χέρι με τη συκοφάντηση, την υπονόμευση και εν τέλει την καταστολή των δίκαιων αγώνων που ξέσπασαν και εκείνων που αναπόφευκτα θα ξεσπάσουν.

Εφτά χρόνια μετά, γίνεται απολύτως καθαρό πως καμία αντιδραστική τάξη, καμία σταθερότητα δεν μπορεί να στηριχτεί πάνω στην υποδούλωση του λαού και το ξεπούλημα της χώρας, πάνω στη φτώχεια, την πείνα και την εξαθλίωση. Ενάντια στη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων, ενάντια στη διάλυση της δημόσιας-δωρεάν παιδείας, η Πορεία καλεί τη νεολαία, μαθητική και σπουδάζουσα, να παλέψει στο πλευρό του λαού και της εργατικής τάξης! Να αγωνιστούμε οργανωμένα, μαζικά, ενωτικά και συλλογικά.

Εφτά χρόνια μετά, δεν μας τρομοκρατούν!Συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα!

Διαβάστε επίσης