Η κυβέρνηση ορκίζεται στη διασφάλιση της ακεραιότητας του ασύλου, παραβιάζοντας το με αστυνομικές δυνάμεις!

Κατηγορία: 

Η Πορεία καταγγέλει την αστυνομική εισβολή και παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ! Η πολυήμερη αστυνομική περικύκλωση της Πρυτανείας κορυφώθηκε με την εντυπωσιακή είσοδο της αστυνομίας τα ξημερώματα της Παρασκευής και την σύλληψη των 14 αναρχικών που βρίσκονταν εντός του κτιρίου! Είχε προηγηθεί η καταστολή της αστυνομίας ήδη από την Πέμπτη το απόγευμα, όταν, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με χημικά και κρότου λάμψης.

Οι κυβερνητικές υποσχέσεις περί επαναφοράς του ασύλου αντικαταστάθηκαν από την εναέρια εισβολή της αστυνομίας στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ.
Τη λήξη του δόγματος της "ήπιας διαχείρισης" είχε εξαγγείλει, ήδη, την Τετάρτη το βράδυ, από τηλεοράσεως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης λέγοντας πως η κατάληψη τελείωσε... Πολιτικό συμπλήρωμα των δηλώσεων του αποτελούν τόσο οι διατάξεις στο σχέδιο νόμου για την παιδεία, όσο και οι δηλώσεις του Α. Μπαλτά, υπουργού Παιδείας, σε φιλοκυβερνητικό ραδιόφωνο, όπου υπογραμμίζουν την διαιώνιση της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, ακόμα και αν προβλέπεται η ονομαστική αναφορά του...

Την εισβολή της αστυνομίας ακολούθησαν οι επευφημίες και τα χαμόγελα των αστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) αλλά και των πρυτανικών αρχών όπου έκαναν ότι μπορούσαν προκειμένου να καταπατηθεί το άσυλο! Βαριές, όμως, είναι και ευθύνες του αναρχικού χώρου, που με τη δράση του, τροφοδότησε την αντιδραστική προπαγάνδα και έστρωσε το έδαφος για την εισβολή της αστυνομίας στην Πρυτανεία . Η καπηλεία τόσο του πανεπιστημιακού ασύλου, όσο και η επιχείρηση μετατροπής της χθεσινής διαδήλωσης σε φυσική ασπίδα της δράσης του, δείχνει με τον πιο καθαρό τρόπο πόσο μακριά, πέρα και ενάντια από τις λαϊκές και φοιτητικές διεκδικήσεις βρίσκεται το αναρχικό κίνημα. Με τη στάση τους, το αναρχικό κίνημα και ο αντιεξουσιαστικός χώρος πρόσφεραν επιχειρήματα κι έβγαλαν στον αφρό το αντιδραστικό μένος των κυρίαρχων μέσων και των αστικών και αντιδραστικών κομμάτων που ασύστολα δημαγωγούν σε βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων, έβγαλαν στον αφρό την κυβερνητική δημαγωγία για το «νόμο και την τάξη».

Η Πορεία καλεί τους φοιτητές να καταδικάσουν την αστυνομική εισβολή στο ΕΚΠΑ! Να δουν πίσω από τις ψευτοαριστερές λογοκοπίες της κυβέρνησης, τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής που δεν μπορεί να κάνει χωρίς την αστυνομική βία και καταστολή! Να αντιληφθούν πως μόνο μέσα από τους μαζικούς, δημοκρατικούς, οργανωμένους αγώνες μπορεί να διασφαλιστεί το πανεπιστημιακό άσυλο και το δικαίωμα μας στη δημόσια-δωρεάν παιδεία, απομονώνοντας αυτούς, που με την τυφλή, μηδενιστική δράση τους, δίνουν πάτημα στις δυνάμεις της κρατικής καταστολής να καταπατούν λαϊκές ελευθερίες και να καταστέλλουν αγώνες!

Διαβάστε επίσης