Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χτυπά και με τα ΜΑΤ τους συνταξιούχους!

Κατηγορία: 

Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις!

Ασφάλιση – Περίθαλψη – Εργασία για όλους!

Η ΕΡΓ.Α.Σ και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος χαιρετίζουν τη μεγάλη και μαχητική κινητοποίηση και διαδήλωση που πραγματοποίησαν, χιλιάδες συνταξιούχοι ανταποκρινόμενοι μαζικά στο κάλεσμα συνταξιουχικών οργανώσεων και ομοσπονδιών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχωρά με ταχύ βηματισμό στην υλοποίηση των βάρβαρων αντιασφαλιστικών μέτρων που ψήφισε πρόσφατα. Μετά την περικοπή του ΕΦΑΠΑΞ, την κατάργηση του ΕΚΑΣ και όλων των μέτρων που ψήφισε, προχωρά τώρα σε νέα περικοπή στις επικουρικές συντάξεις για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους. Μετατρέπει έτσι τις συντάξεις σε φιλοδώρημα και καταδικάζει την πλατιά πλειοψηφία των απόμαχων της εργασίας σε ακόμα πιο βαθιά φτώχεια, ανέχεια και εξαθλίωση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλυψε για μια ακόμα φορά το πραγματικό και αποκρουστικό της πρόσωπο. Απέναντι στη μαζική διαδήλωση των συνταξιουχικών οργανώσεων η κυβέρνηση παρέταξε τις κρατικές δυνάμεις καταστολής, ακολουθώντας κατά πόδας τις πρακτικές των προκατόχων της. Αφού έφραξε το δρόμο στους συνταξιούχους και απαγόρευσε στην αντιπροσωπεία των οργανώσεων τους να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα για να καταθέσει ψήφισμα με τα αιτήματα τους, στη συνέχεια έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να επιτεθούν και να χτυπήσουν με χημικά τους συνταξιούχους που διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις δήθεν “φιλολαϊκές” διακηρύξεις της, απέδειξε για μια ακόμα φορά πως η επιβολή της βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής έχει ως απαραίτητο συμπλήρωμα την πυγμή, την κρατική βία και τρομοκρατία για να κατασυκοφαντήσει, να καταστείλει και να κάμψει τους λαϊκούς αγώνες.

Αποτελεί δείγμα χυδαίου εμπαιγμού τόσο προς τους συνταξιούχους αλλά και προς ευρύτερα λαϊκά στρώματα, η δήθεν αγανάκτηση του Α. Τσίπρα αλλά και η “επίπληξη” προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη (Προ-Πο) αμέσως μετά τη βίαιη καταστολή της διαδήλωσης των συνταξιούχων. Είναι επίσης τουλάχιστον προκλητικό για τους χιλιάδες συνταξιούχους την ώρα που βρίσκονται αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ και τα χημικά, ο πρωθυπουργός να “αγανακτά” για τα γεγονότα, ο υπουργός Προ-Πο να “αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη” και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ να απαιτεί από την κυβέρνηση “να μην καταστέλλονται οι διαδηλώσεις των εργαζομένων”. Η διπρόσωπη και υποκριτική στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει τη λαϊκή ρήση “φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης”.

Η ΕΡΓ.Α.Σ και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος καταγγέλλουν την κρατική βία και την καταστολή που εξαπέλυσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να αντιμετωπίσει το συνταξιουχικό κίνημα και τις δίκαιες διεκδικήσεις του. Καλούμε τους συνταξιούχους να μην υποκύψουν στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την τρομοκρατία. Καλούμε τις ταξικές δυνάμεις μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να μπει ξανά το εργατικό και το ευρύτερο λαϊκό κίνημα στο δρόμο του αποφασιστικού και παρατεταμένου αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπηρετώντας τα συμφέροντα της ντόπιας ολιγαρχίας και των ξένων ιμπεριαλιστικών κέντρων σε ΕΕ και ΔΝΤ.

Αθήνα, 3 Οκτώβρη 2016

ΕΡΓ.Α.Σ – Εκπαιδευτικός Όμιλος

Διαβάστε επίσης