Η ΝΔ ολοκλήρωσε το πραξικόπημά της στο ΚΕΘΕΑ

kethea

Είναι περισσότερο από ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση επιδόθηκε σε έναν ανελέητο αγώνα συκοφάντησης του ΚΕΘΕΑ, προκειμένου να προχωρήσει στην εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία όχι μόνο καταργεί το αυτοδιοίκητο του Οργανισμού, αλλά συγχρόνως καταργεί προγενέστερες νομοθετικές διατάξεις όπου περιγράφονται η αποστολή, ο σκοπός, οι πηγές χρηματοδότησης και η δυνατότητα ίδρυσης νέων μονάδων. 

Είναι  αποκαλυπτική η δήλωση του προέδρου του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ,  ο οποίος αναφερόμενος στις συναντήσεις του ΔΣ με τον υπουργό περιέγραψε πως, ούτε ο ίδιος ο υπουργός, ούτε οι σύμβουλοί του γνώριζαν για το μέχρι τώρα έργο του ΚΕΘΕΑ. Ενώ, όταν ρωτήθηκε ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας από τον πρώην πρόεδρο του ΚΕΘΕΑ, Γ.  Νοταρά, εάν έχει «δείγματα μη χρηστής διαχείρισης», ο υπουργός απάντησε «όχι, αλλά θα βρούμε»!

Με αφορμή το πόρισμα εσωτερικού ελέγχου της μονάδας του ΚΕΘΕΑ στα Διαβατά, το οποίο μάλιστα, ο υπουργός Υγείας έκανε σημαία του στον πόλεμο που εξαπόλυσε ενάντια στον οργανισμό, σε Δελτίο Τύπου του της 10.11.2019  το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ πληροφορεί ότι :  “Τις τελευταίες μέρες μαίνεται ένας επικοινωνιακός πόλεμος με άνισα μέσα ενάντια στο ΚΕΘΕΑ. Για να δικαιολογηθεί εκ των υστέρων μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που πραγματοποιήθηκε για να αποτραπεί η εκλογή νέας διοίκησης από τη Γενική του Συνέλευση. Πρώτα, βαπτίστηκε κουκούλωμα ένα πόρισμα εσωτερικού ελέγχου του ΚΕΘΕΑ που αποκάλυπτε αντιδεοντολογικές συμπεριφορές ελάχιστων εργαζομένων σε μια μονάδα του. Ένα πόρισμα που το ίδιο το ΚΕΘΕΑ παρέδωσε στον κ. Υπουργό. Μετά εφευρέθηκαν «ατασθαλίες» με αφορμή έναν έλεγχο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που όμως έδινε καλύτερο βαθμό στο ΚΕΘΕΑ από την πλειοψηφία των Οργανισμών που ελέγχθηκαν, ενώ ταυτόχρονα αποσιωπώνται όλοι οι έλεγχοι των Ορκωτών λογιστών που βρίσκονται στην ιστοσελίδα του. Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ένα υπόμνημα του «ιδρυτή» και πρώτου Διευθυντή του ΚΕΘΕΑ – από πότε άραγε έχουν ιδρυτές οι δημόσιοι οργανισμοί; – ο οποίος, πραγματοποιώντας οβιδιακή μεταστροφή, από επικριτής της ΠΝΠ μεταμορφώνεται σε υπέρμαχο της παρέμβασης του κ. Κικίλια. … Και έπεται συνέχεια, όπως αναγγέλλουν τα μέσα ενημέρωσης....”

Τέλος, όπως ακόμη κατάγγειλε  ο Σύλλογος εργαζομένων, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΘΕΑ από τη στιγμή που ανέλαβε υπηρεσία  “δεν  διοικεί, δεν ασχολείται σε τίποτα με την τρέχουσα λειτουργία του οργανισμού. Δεν ενδιαφέρεται να μάθει για τις μονάδες. Στόχος του είναι να μαζέψει οτιδήποτε στοιχεία μπορεί για να δικαιολογήσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου»....

Μέσα από τέτοιες  μεθοδεύσεις η κυβέρνηση ψήφισε στη Βουλή την  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ανατρέπει πραξικοπηματικά τη διοικητική δομή του ΚΕΘΕΑ.

Διαβάστε επίσης