Η πολιτική εκτίμηση του Μ-Λ ΚΚΕ για τις μεγαλειώδεις λαϊκές κινητοποιήσεις

Κατηγορία: 

Το Μ-Λ ΚΚΕ χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις λαού και νεολαίας που συμμετείχαν μαζικά στα απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Εκατοντάδες χιλιάδες λαού σε όλες τις πόλεις της χώρας έστειλαν μήνυμα αντίστασης και αγώνα ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της έλλειψης κάθε μέτρου λαϊκής προστασίας, τον πραγματικό δηλαδή υπεύθυνο για την τραγωδία στα Τέμπη.

Πολύ περισσότερο, τα συνθήματα ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, που κυριάρχησαν σε όλες τις διαδηλώσεις, δείχνουν ότι το έγκλημα στα Τέμπη και η προσπάθεια της κυβέρνησης να τα αποδώσει αρχικά όλα στο ανθρώπινο λάθος ήταν η σταγόνα της οργής που ξεχείλισε το ποτήρι, το οποίο ήδη είχε γεμίσει κάτω από το βάρος της ακρίβειας, της φτώχειας και συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής.

Μπροστά στη λαϊκή οργή η κυβέρνηση επιστράτευσε τα γνωστά μέσα απέναντι στον εχθρό- λαό. Σε όλες τις κινητοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, λαός και νεολαία ήρθαν αντιμέτωποι με τα χημικά, την καταστολή και τα ΜΑΤ που, αξιοποιώντας την τυφλή και προβοκατόρικη δράση ορισμένων ομάδων, εξαπέλυσαν επιθέσεις απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές, εκτοξεύοντας δακρυγόνα ακόμα και μέσα στο μετρό, όπως αποκαλύπτεται και από σχετικά βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας. Σήμερα, μπροστά στο φόβο της μαζικής καθόδου λαού και νεολαίας στο δρόμο, η κυβέρνηση έκλεισε τους σταθμούς του Μετρό που οδηγούσαν στη συγκέντρωση της Αθήνας με πρόσχημα το φόβο επεισοδίων.

Προσπάθησε έτσι η κυβέρνηση να αποτρέψει τη συμμετοχή του κόσμου στην απεργιακή συγκέντρωση με διπλό τρόπο. Από τη μια εμπόδισε την προσέλευση του κόσμου μέσω του μετρό και από την άλλη προσπάθησε να σπείρει κλίμα τρομοκρατίας για τον κίνδυνο επεισοδίων, προεξοφλώντας μάλιστα την εκδήλωσή τους σε τέτοιο σημείο, που τα επεισόδια που τελικά εκδηλώθηκαν στο τέλος της πορείας από ύποπτες ομάδες να φαντάζουν στην πραγματικότητα κανονική, ενορχηστρωμένη προβοκάτσια, ιδιαίτερα βολική για την κυβέρνηση που βρίσκεται στριμωγμένη στη γωνία από την εκδήλωση της λαϊκής οργής.

Οι μαζικές σημερινές κινητοποιήσεις στέλνουν μήνυμα παλλαϊκής αντίστασης και κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Τώρα είναι η ώρα ο κόσμος να βγει ακόμα πιο μαζικά στο δρόμο του αγώνα. Να γίνει τώρα πράξη η λαϊκή απαίτηση για απεργιακή κλιμάκωση με προκήρυξη νέας πανεργατικής απεργίας ενάντια στη στάση των κυρίαρχων συνδικαλιστικών ηγεσιών και την άθλια στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που αρνήθηκε μέχρι και την τελευταία ώρα να προκηρύξει απεργία σήμερα μαζί με την ΑΔΕΔΥ.

Διαβάστε επίσης