Η Πρυτανεία του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων απέναντι στον δίκαιο αγώνα των φοιτητών!

Κατηγορία: 

Τα «αποφασίζομεν και διατάζομεν» απορρίπτονται!
Όλο το διάστημα που οι φοιτητές βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, εκτός απ' την κυβέρνηση τα ΜΑΤ και τα παγαλάκια των ΜΜΕ, έχουμε να αντιμετωπίσουμε την απαράδεκτη στάση πρυτανικών αρχών, διοικήσεων τμημάτων και σχολών! Συγκεκριμένα η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί δίπλα στην κυβέρνηση και απέναντι στους φοιτητές. Συντάχθηκε κατευθείαν με την τηλεξεταστικη και την τηλεκπαίδευση, ενώ οι συνεδριάσεις της συγκλήτου γίνονται στα μουλωχτά και διαδικτυακά προκειμένου να μην μπορούν οι φοιτητές να παρέμβουν σ’αυτές. Ενδεικτική της στάσης της πρυτανείας του Π.Ι., είναι η επιβράβευσή της από τη ΔΑΠ.
Τώρα η Πρυτανεία πάει ένα βήμα παραπέρα με την ανακοίνωση που εξέδωσε την 29η Φεβρουαρίου:
"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ Π.Ι.
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ενημερώνει την Πανεπιστημιακή κοινότητα και το ευρύτερο κοινό, ότι η διοργάνωση κάθε μορφής ψυχαγωγικής εκδήλωσης στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, χωρίς σχετική άδεια της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου, απαγορεύεται ρητώς.
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διατηρεί όλα τα εκ του νόμου δικαιώματα που αφορούν στην υπεράσπιση του δημοσίου χώρου και κυρίως στην ασφάλεια των φοιτητών και των φοιτητριών, καθώς και των μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας.
Ιωάννινα, 29 Φεβρουαρίου 2024"
Ο χρόνος της ανακοίνωσης μόνο τυχαίος δεν θεωρείται αφού όλο αυτό το διάστημα πολλοί Φοιτητικοί Σύλλογοι πραγματοποιούν στις κατειλλημένες σχολές πολιτικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Σε τι ακριβώς προειδοποιεί η ανακοίνωση όταν λέει ότι διατηρεί όλα εκ του νόμου τα δικαιώματα;
Γίνεται ξεκάθαρο ποιος θέλει τα πανεπιστήμια ανοιχτά και ζωντανά και ποιος κλειστά και απονεκρωμένα.
Ως Φοιτητική Πορεία καταδικάζουμε την αυταρχικού τύπου ανακοίνωση της Πρυτανείας και καλούμε σε μαζική υπεράσπιση του Πανεπιστημιακού Ασύλου.

Διαβάστε επίσης