Θεσσαλονίκη: Ασταμάτητα χιλιάδες στους δρόμους!

Κατηγορία: 

Για ακόμα μια Πέμπτη, χθες 15/4, χιλιάδες φοιτητών, καθηγητών, λαού διαδήλωσαν μαζικά στους δρόμους της πόλης. Και με αυτήν τη διαδήλωση, οι χιλιάδες στη Θεσσαλονίκη έστειλαν το μήνυμα ότι ο αγώνας για την ανατροπή του μαύρου αντιεκπαιδευτικού νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη. Έστειλαν το μήνυμα ότι ο αγώνας για να μην μπει η αστυνομία στις σχολές θα συνεχιστεί, παρά τη μερική αναδίπλωση της κυβέρνησης, η οποία διακήρυξε ότι από Σεπτέμβρη θα εγκαταστήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία. Για ακόμα μια φορά, εκτός από τους χιλιάδες που διαδήλωσαν, ο λαός της πόλης χειροκροτούσε από τα πεζοδρόμια και τα μπαλκόνια, αποδεικνύοντας ότι όλος ο λαός τάσσεται υπέρ του αγώνα των παιδιών του, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δημόσια δωρεάν παιδεία. Ότι αποδοκιμάζει συνολικά την αντιλαΪκή κυβερνητική πολιτική.

Η διαδήλωση ξεκίνησε από το Άγαλμα Βενιζέλου και περνώντας από το Υπουργείο ΥΜΑΘ κατέληξε πίσω στο χώρο του ΑΠΘ, στο Άσυλο, αφού για άλλη μια φορά η αστυνομία δεν τόλμησε να φράξει το δρόμο προς τα εκεί. Ωστόσο, η παρουσία της ήταν προκλητική καθ'όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης, ενώ διμοιρία των ΜΑΤ προκλητικά λίγο μετά το Υπουργείο, πέρασε ανάμεσα από το μπλοκ της ΣΣΠ και της Φοιτητικής Πορείας, με το κόσμο να αποδοκιμάζει το γεγονός.

Η μαζική διαδήλωση στιγματίστηκε και από την προβοκατόρικη δραστηριότητα ομάδων του α/α χώρου, οι οποίες με την κάλυψη της περιφρούρησης του μπλοκ των Φοιτητικών Συλλόγων που συσπειρώνει ο α/α χώρος, πέταξαν μολότωφ στο τέλος της διαδήλωσης έξω από το ΑΠΘ, δίνοντας πάτημα στην αστυνομία να ξεδιπλώσει το κατασταλτικό της έργο. Μάλιστα, έκαναν τους "τροχονόμους" στα τελευταία μπλοκ, μεταξύ αυτών και της Φοιτητικής Πορείας, "δίνοντας εντολές" ως προς το πού να κατευθυνθούμε για να μπορέσουν να συνεχίσουν το προβοκατόρικό τους έργο. Αυτές οι ενέργειες φυσικά και δεν έγιναν αποδεκτές, το μπλοκ της Φοιτητικής Πορείας συνέχισε συγκροτημένα χωρίς να δεχτεί κανενός είδους υποδείξεις.

Στη συνέχεια, οι δυνάμεις καταστολής, έχοντας βρει την κατάλληλη δικαιολογία μετά την προβοκατόρικη ενέργεια, προχώρησαν στη ρίψη χημικών και κρότου λάμψης. Προσπάθησαν μάλιστα να μπουν στο χώρο του Ασύλου, ωστόσο, οι χιλιάδες φοιτητές που βρίσκονταν εκεί, απέτρεψαν πανηγυρικά αυτήν την εισβολή.

Το απόγευμα της Πέμπτης, οι φοιτητές για άλλη μια φορά γέμισαν το χώρο του ΑΠΘ, συμμετέχοντας στις δραστηριότητες που έλαβαν χώρα εκεί. Η Φοιτητική Πορεία έκανε παρέμβαση εκεί, μοιράζοντας πλατιά την ανακοίνωση της, καλώντας τους φοιτητές να συνεχίσουν μαζικά τον αγώνα, μέχρι την ανατροπή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη.

Διαβάστε επίσης