Θεσσαλονίκη: Διαδήλωση ενάντια στο ΝΑΤΟ και ένα σχόλιο για τη στάση των δυνάμεων

Κατηγορία: 

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29/6 η διαδήλωση οργανώσεων ενάντια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη. Η συγκέντρωση έγινε στο Άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια ακολούθησε διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους, η οποία πέρασε από το αμερικανικό προξενείο, καταγγέλλοντας τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Η πορεία κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, καταγγέλλοντας την υποτελή στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε με τα υλικά του, δικό του πανό, το οποίο ήταν το μόνο που καλούσε σε αγώνα για την ειρήνη και την εθνική ανεξαρτησία. Οι σύντροφοι και οι φίλοι συγκρότησαν μπλοκ, στο οποίο κυριάρχησαν τα αντιαμερικάνικα και αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, όπως τα: “Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι”, “Ούτε γη ούτε νερό, στους φονιάδες των λαών”, “ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες και πολέμοι”, “Ούτε Ρωσία, ούτε Αμερική, την ειρήνη φέρνουν μονάχα οι λαοί”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Φοιτητική Πορεία έκανε προσπάθεια να ανοιχτεί η σημερινή διαδήλωση σε μαζικούς φορείς. Κατέθεσε ψήφισμα στο Σύλλογο Φοιτητών Παιδαγωγικού, το οποίο κατήγγειλε το ΝΑΤΟ και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, ταυτόχρονα όμως κατήγγειλε και τη ρώσικη ιμπεριαλιστική εισβολή στην Ουκρανία. Οι δυνάμεις της ΚΚΕ, οι οποίες δίνουν μεγάλη προβολή σε συμβολικές, χωρίς ουσία “αντιπολεμικές” κινήσεις και ακτιβισμούς, δεν διοργάνωσαν καμία (!) κινητοποίηση, την Πέμπτη 29/6 απέναντι στο ΝΑΤΟ, δείχνοντας πώς αντιλαμβάνονται την αντινατοϊκή πάλη. Αντίστοιχα, οι δυνάμεις της ΚΝΕ στο Παιδαγωγικό και στους Φοιτητικούς Συλλόγους, αντιπαραθετικά(!) με την αντινατοΪκή κινητοποίηση, καλούσαν σε κινητοποίηση στο Ισπανικό προξενείο την Τρίτη 28/9 για την καταγγελία της σφαγής των προσφύγων στη Μελίγια.
Οι δυνάμεις των ΕΑΑΚ στο Παιδαγωγικό κατέθεσαν ένα ψήφισμα το οποίο δεν καλούσε σε κινητοποίηση, ενώ δεν μιλούσε για το ρώσικο ιμπεριαλισμό και αντίστοιχα οι δυνάμεις της ΛΑΕ, απολογητές της ρώσικης ιμπεριαλιστικής εισβολής στην Ουκρανία, έλαμψαν διά της απουσίας τους από την αντινατοϊκή διαδήλωση, δείχνοντας και αυτοί πως παρά τις αντινατοϊκές “φωνές”, στο τέλος αρνούνται να παλέψουν απέναντί του.

Διαβάστε επίσης