Θεσσαλονίκη: Διαδήλωση καταγγελίας της αστυνομοκρατίας στο ΑΠΘ

Κατηγορία: 

Στην πλατεία της Αγίας Σοφίας πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση καταγγελίας της αστυνομοκρατίας στο ΑΠΘ. Στη συνέχεια, η διαδήλωση ανέβηκε στην Εγνατία και κατευθύνθηκε προς το ΑΠΘ, το χώρο του ασύλου. Η Φοιτητική Πορεία συμμετείχε στη διαδήλωση με δικό της πανό και μπλοκ.
Σε κάθε περίπτωση, η διαδήλωση δεν ήταν μαζική, καθώς η γραμμή της αναστολής του αγώνα των ΚΝΕ-ΕΑΑΚ, απέναντι στο νόμο, έχει επικρατήσει, για την ώρα, και στη Θεσσαλονίκη. Αντίστοιχα, αρνητικό φαινόμενο ήταν η διάσπαση και η πραγματοποίηση δύο ξεχωριστών διαδηλώσεων σήμερα. Οι ευθύνες βαραίνουν και τις δύο πλευρές. Και τις ΚΝΕ-ΑΡΙΣ-ΑΡΑΣ, οι οποίες κατάφεραν να πάρουν αποφάσεις από ΔΣ και να έχουμε τελικά κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων στην Αγία Σοφία, και από την άλλη τον α/α χώρο και άλλες δυνάμεις, οι οποίες την ίδια ώρα ξεκίνησαν από το ΑΠΘ για να κάνουν διαδήλωση αργότερα στην πόλη. Στην ουσία, κανένας από τις δύο πλευρές δεν είχε σκοπό την συνεννόηση, για αυτό και εμφανίζονται ξανά τα εκφυλιστικά φαινόμενα της διάσπασης, τα οποία είχαν μπει στον πάγο, όσο έβγαιναν μαζικά οι φοιτητές στο δρόμο.
Οι φοιτητές πρέπει να ξαναπιάσουν το νήμα των μαζικών συνελεύσεων και διαδηλώσεων μέχρι την ανατροπή του μαύρου αντιεκπαιδευτικού νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη!

Διαβάστε επίσης