Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα του Μ-Λ ΚΚΕ στην αντιφασιστική διαδήλωση

10 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Δυναμώνουμε τον λαϊκό-δημοκρατικό αγώνα ενάντια στο φασισμό και

στις πολιτικές της κυβέρνησης που του στρώνουν το έδαφος

Όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση στην Καμάρα, Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, 6μμ

Έκλεισε μια δεκαετία από την ημέρα που η συμμορία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής δολοφόνησε στο Κερατσίνι τον Παύλο Φύσσα. Η δολοφονία του καλλιτέχνη αντιφασίστα αγωνιστή ήταν η συνέχεια μιας σωρείας εγκληματικών, βίαιων και ρατσιστικών επιθέσεων των φασιστικών ταγμάτων της Χρυσής Αυγής ενάντια σε μετανάστες, αριστερούς και δημοκρατικούς ανθρώπους. Ήταν το αποτέλεσμα μιας αχαλίνωτης φασιστικής δράσης που αναπτύχθηκε με την υπόθαλψη των κυβερνήσεων και των αστυνομικών δυνάμεων, ως μοχλός παρακρατικής τρομοκράτησης των λαϊκών δυνάμεων που ξεσηκώθηκαν ενάντια στην άγρια πολιτική των μνημονίων.

Η φρικτή δολοφονία του νεαρού Π. Φύσσα, ωστόσο, ήταν και εκείνη που ξεχείλισε την δημοκρατική οργή της νεολαίας και του λαού, τόσο ενάντια στη ναζιστική συμμορία όσο και ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων που ανέχονταν την δράση της και την άφηναν ατιμώρητη. Πυροδότησε ένα μαζικό αντιφασιστικό κίνημα σε όλη την χώρα και υποχρέωσε τις κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε δίωξη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Κάτω από την πίεση αυτού του μαζικού αντιφασιστικού κινήματος έγινε εφικτό να ξεπεραστούν δικαστικές και άλλες κωλυσιεργίες και μετά από 7 χρόνια(!) να καταδικαστεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και να κλειστούν στελέχη της στη φυλακή.

Αυτό το δημοκρατικό κίνημα συνεχίζει και σήμερα τον αντιφασιστικό αγώνα του, γιατί η φασιστική δράση κάθε άλλο παρά έχει εκλείψει. Αντίθετα ξεθαρρεύει και ενθαρρύνεται να ξαναβγεί στο προσκήνιο από την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που έφερε, τελικά, το μόρφωμα Κασιδιάρη, τους «Σπαρτιάτες», στη Βουλή και τώρα ο φυλακισμένος ως εγκληματίας αρχιχρυσαυγίτης διεκδικεί την εκλογή του στο δήμο της Αθήνας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Η ρατσιστική-αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και των ακροδεξιών κομμάτων της Βουλής παίρνει ακραία μορφή, όπως αυτή εκδηλώθηκε βάναυσα με τους μετανάστες που κάηκαν στο δάσος της Δαδιάς, με το κυνήγι και τις «συλλήψεις» προσφύγων από ομάδες οπλισμένων ακροδεξιών και φασιστών «αυτόκλητων σερίφηδων» στον Έβρο, με το φράκτη στον Έβρο, τις επαναπροωθήσεις και τους μαζικούς πνιγμούς μεταναστών στα ανοικτά της Πύλου και σε όλο το Αιγαίο. Παράλληλα, η άγρια κατασταλτική δράση των αστυνομικών δυνάμεων σε κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις της νεολαίας και των εργαζομένων, η διαρκής κατάπνιξη δημοκρατικών δικαιωμάτων από την κυβέρνηση τροφοδοτούν την ανάκαμψη των φασιστικών δυνάμεων.

Μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα, η συνέχιση και η διεύρυνση του μαζικού δημοκρατικού αγώνα της νεολαίας και του λαού είναι ο μόνος δρόμος για να φράξουμε το δρόμο στο φασισμό.

Ο αγώνας αυτός είναι αναπόσπαστος με το δυνάμωμα της πάλης ενάντια στην αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης που διευκολύνει και θρέφει τη φασιστική δράση.

Στην κατεύθυνση αυτή το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση στην Καμάρα, 18/9, 6μμ!

Διαβάστε επίσης