Θεσσαλονίκη: Μαζική διαδήλωση φοιτητών την Πέμπτη

Κατηγορία: 
poreia

Εκατοντάδες φοιτητών διαδήλωσαν, σήμερα 18/2, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τον αγώνα για την ανατροπή του αντιεκπαιδευτικού νόμου του Υπουργείου Παιδείας.

Με κάλεσμα του ΣΦ Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και φοιτητικών παρατάξεων, η συγκέντρωση έγινε στο Άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια ακολούθησε διαδήλωση προς το ΥΜΑΘ. Η διαδήλωση πέρασε από εκεί και κατευθύνθηκε προς την Καμάρα και το ΑΠΘ, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έκλεισαν το δρόμο προς το ΑΠΘ, όπου και πραγματοποιούνταν η Σύγκλητος εκείνη την ώρα. Να σημειώσουμε ότι οι δυνάμεις της αστυνομίας ήταν προκλητικές καθ'όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης, ακολουθώντας από τα πλάγια τους διαδηλωτές.

Η Φοιτητική Πορεία έλαβε μέρος στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και να ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες Γενικές Συνελεύσεις, ώστε την επόμενη Πέμπτη να πάμε ξανά σε πολύ μαζικές κινητοποιήσεις. Η Φοιτητική Πορεία σε αυτό το δρόμο θα βαδίσει. 

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η κινητοποίηση ήταν μαζική, παρά το γεγονός ότι η ΚΝΕ/ΠΚΣ και δυνάμεις των ΕΑΑΚ (ΑΡΙΣ-ΑΡΑΣ) σαμπόταραν τη σημερινή κινητοποίηση. Κάτω από τη λαθεμένη τους λογική "να μην εφαρμοστεί ο νόμος" και όχι "να ανατραπεί" σήμερα αντί για διαδήλωση στην πόλη πρόκριναν την πραγματοποίηση παραστάσεων διαμαρτυρίας στις σχολές και στην Πρυτανεία, με στόχο να αποσπάσουν δηλώσεις "μη εφαρμογής" του νόμου από τα διοικητικά όργανα του ΑΠΘ. Είναι φανερό, ότι αυτή η λογική, στην πραγματικότητα του "μετά θα λογαριαστούμε" και της αναστολής των αγώνων, θα πρέπει να αποδοκιμαστεί, όπως και έγινε σήμερα στη Θεσσαλονίκη και σε μια σειρά άλλες πόλεις. Θα πρέπει οι φοιτητές να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για αυτές τις δυνάμεις. Αυτές, αφού είχαν κηρύξει αναστολή αγώνων λόγω πανδημίας, τον τελευταίο μήνα μπήκαν στις κινητοποιήσεις και μάλιστα μέχρι την προηγούμενη Πέμπτη δεν σήκωναν μύγα στο σπαθί τους, "θα ανέτρεπαν ψηφισμένο νόμο" και άλλα ηχηρά παρόμοια. Τελικά, τώρα που ψηφίστηκε ο νόμος, αυτές οι δυνάμεις προτίμησαν το θάψιμο των κινητοποιήσεων. Δεν πέρασε αυτό το σχέδιο και τώρα θα πρέπει να προετοιμαστούμε για την επόμενη Πέμπτη, ξανά στο δρόμο του αγώνα, για να ανατραπεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος.

 

Διαβάστε επίσης