ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μαζικές οι απεργιακές διαδηλώσεις

Μαζική ήταν η απεργία της 6ης Απρίλη και στη Θεσσαλονίκη. Χιλιάδες απεργών, λαού και νεολαίας, ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης, καταγγέλλοντας την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική της ακρίβειας, της φτώχειας και της εμπλοκής στον πόλεμο.

Η κεντρική συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΘ πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Εργατικό Κέντρο, στις 10.30πμ. Για ακόμα μια φορά, οι ξεπουλημένοι εργατοπατέρες της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν κάνουν τίποτα όλο αυτόν τον καιρό, βρήκαν στασίδι, για να βγάλουν πύρινους λόγους απέναντι στην κυβέρνηση. Αποτελεί κοροϊδία μάλιστα το γεγονός ότι οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ τώρα είναι στα κάγκελα και καταγγέλλουν την κυβέρνηση, όταν και με τις δικές τους ψήφους, καταψηφίζονται εδώ και δέκα μήνες, οι προτάσεις για γενική απεργία στις ανώτερες συνομοσπονδίες. Είναι φανερό, ότι διαβλέπουν στο άμεσο μέλλον τις εκλογές και για αυτό τώρα κάνουν μαζική εμφάνιση, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν την οργή του κόσμου.

Η πολύωρη “παρέλαση” των ομιλητών του κυβερνητικού και του ξεπουλημένου συνδικαλισμού σκόνταψε στην οργή του κόσμου, ο οποίος μετά από κάποια στιγμή δυσανασχετούσε και απαιτούσε να ξεκινήσει η διαδήλωση. Έτσι έγινε, η διαδήλωση στους δρόμους της πόλης είχε μαζική συμμετοχή με πάνω από 1000 διαδηλωτές να εκφράζουν την οργή τους. Η διαδήλωση κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Η ΕΡΓΑΣ συμμετείχε στη διαδήλωση με δικό της πανό, φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, για την ανάγκη του μαζικού αγώνα για την ανατροπή της. Ακόμα μοιράστηκε πλατιά η ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ, διαδόθηκε ο ΛαΪκός Δρόμος, ενώ πετάχτηκαν και τρικάκια του Κόμματος.

Οι άλλες δύο συγκεντρώσεις έγιναν με τη λαθεμένη λογική των ξεχωριστών συγκεντρώσεων. Η μία ήταν από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Άγαλμα Βενιζέλου. Η δεύτερη έγινε στην Καμάρα από εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις, μαζί με τον αναρχικό χώρο.

Διαβάστε επίσης