Κάλεσμα προς τους μαθητές μπροστά στις πανελλαδικές εξετάσεις

Κατηγορία: 

Η Πορεία, Οργάνωση Νεολαίας του Μ-Λ ΚΚΕ εύχεται καλή επιτυχία σε όσους μαθητές δίνουν πανελλαδικές. Ταυτόχρονα, ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές που τις μέρες αυτές δίνουν ενδοσχολικές εξετάσεις. Γνωρίζουμε καλά πως το άγχος για την επίδοση στις εξετάσεις δε δημιουργείται από μόνο του. Είναι αποτέλεσμα ενός άδικου εκπαιδευτικού συστήματος ταξικών φραγμών και αποκλεισμών, που κρίνει τους μαθητές σε μια βάση εξεταστικοκεντρική και βαθμοθηρική. Σχολείο-φροντιστήριο-διάβασμα, αυτή είναι η καθημερινότητα για χιλιάδες μαθητές που παλεύουν να μπουν στο πανεπιστήμιο.

Είναι οι ίδιοι μαθητές που ήρθαν αντιμέτωποι με την κακόφημη τηλεκπαίδευση των δυσλειτουργικών δικτύων και των αποκλεισμών. Οι ίδιοι που σε κάθε κατάληψη ή αγωνιστική κινητοποίηση βρίσκουν απέναντί τους τον ...βούρδουλα των απουσιών και των χαμένων μαθημάτων, την καταστολή και τα μαθητοδικεία. Είναι οι ίδιοι μαθητές που τα προηγούμενα δύο χρόνια είδαν χιλιάδες συμμαθητές τους να αποκλείονται από την τριτοβάθμια εκπαίδευση εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Οι ίδιοι που “σφαγιάζονται” σε όλο το λύκειο από την Τράπεζα Θεμάτων, τουλάχιστον όταν ...λειτουργεί!Είναι οι ίδιοι μαθητές και οι οικογένειές τους που ζουν σε συνθήκες εξωφρενικής ακρίβειας, φτώχειας και ανεργίας, την ίδια στιγμή που οι γονείς αναγκάζονται να πληρώνουν εκατοντάδες και χιλιάδες ευρώ σε φροντιστήρια και μαθήματα, ενώ οι κυβερνώντες εμπλέκουν τη χώρα μας στον πόλεμο στην Ουκρανία, δαπανώντας τα χρήματα του φορολογούμενου λαού σε νατοϊκούς εξοπλισμούς και αμερικάνικες στρατιωτικές βάσεις, παραχωρώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν και εφάρμοσαν την αντιεκπαιδευτική πολιτική που στερεί το παρόν και το μέλλον της νεολαίας θυμούνται προεκλογικά τους μαθητές, δίνουν επιδόματα των 150 ευρώ για να εκβιάσουν την ψήφο τους. Οι ίδιοι που όλη την υπόλοιπη χρονιά έλεγαν στους μαθητές πως είναι ...μικροί για να ασχολούνται με τα πολιτικά, πως είναι ...μικροί για να κατεβαίνουν σε πορείες και να κάνουν καταλήψεις, πως είναι ...μικροί για να ονειρεύονται, να αγωνίζονται και να διεκδικούν τα δικαιώματα και το μέλλον τους.

Εμείς, η Πορεία, Οργάνωση Νεολαίας του Μ-Λ ΚΚΕ καλούμε τους μαθητές να πάρουν την υπόθεση της ζωής τους στα δικά τους χέρια! Να αγωνιστούμε ενάντια στο σχολείο της στείρας και βαρετής μάθησης, της αποστήθισης και της παπαγαλίας. Ενάντια στην πολιτική των ταξικών φραγμών και αποκλεισμών, της εξετασιομανίας και της βαθμοθηρίας. Μόνο με τους μαζικούς ενωτικούς αγώνες μας, στο πλευρό των εκπαιδευτικών, των φοιτητών, των γονιών μας και όλου του λαού μπορούμε και θα καταφέρουμε να διεκδικήσουμε πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, σχολείο για όλα τα παιδιά, που να μορφώνει ουσιαστικά και όχι να μας εξοντώνει με διαρκείς εξετάσεις, διάβασμα και άγχος. Να πάμε κόντρα στα ψευτοσυντονιστικά της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που διασπούν και καπελώνουν τον αγώνα μας, να συσπειρωθούμε στα 5μελή και 15μελή, στα δικά μας όργανα!

Καλούμε τους μαθητές στις εκλογές της 25ης Ιούνη να στηρίξουν τη φωνή της πραγματικής αριστεράς, τις δυνάμεις της αντίστασης και της ελπίδας, εκείνες που παλεύουν για να ανοίξει ο δρόμος του αγώνα, ο μόνος που μπορεί να δώσει διέξοδο και προοπτική στα προβλήματα, τις αγωνίες και τα όνειρα της νεολαίας!

Στις 25 Ιούνη ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε,

δυναμώνουμε-ενισχύουμε Μ-Λ ΚΚΕ!

Διαβάστε επίσης