Κάτω η κρατική τρομοκρατία και καταστολή! Αλληλεγγύη στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές!

Κατηγορία: 

Η κυβέρνηση των ΜΑΤ και της καταστολής θέλησε να δώσει ένα μήνυμα τρομοκρατίας στους Έλληνες και Τούρκους διαδηλωτές οι οποίοι συγκεντρώθηκαν χτες, 25-09-20, στο Σύνταγμα για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους Τούρκους απεργούς πείνας. Τους τελευταίους μήνες, υπηρετώντας την απόφασή τους μέχρι τέλους, Τούρκοι απεργοί πείνας έχασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για την Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία, και την κοινωνική χειραφέτηση, καταγγέλλοντας την καταπίεση, τους διωγμούς, την απολυταρχία που κυριαρχεί εσωτερικά στην Τουρκία.

Με πρόσχημα την «παρακώλυση της κυκλοφορίας» η κυβέρνηση του «Μεγάλου περιπάτου» και των «διερευνητικών επαφών» για το μοίρασμα του Αιγαίου, όχι μόνο δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές να πραγματοποιήσουν μια πορεία 800 μέτρων από το Σύνταγμα μέχρι την Τουρκική πρεσβεία, αλλά έδωσε εντολή στην αστυνομία και τα ΜΑΤ αρχικά να περιορίσουν, στη συνέχεια να εγκλωβίσουν, και στο τέλος να χτυπήσουν με βία τη συγκέντρωση, προχωρώντας μάλιστα σε συλλήψεις 7 διαδηλωτών.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα, την ωμή και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες, απαιτώντας τώρα την απελευθέρωσή τους χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία!

Καταγγέλλουμε τις τρομοκρατικές κυβερνητικές πρακτικές, που αναζητούν κάθε ευκαιρία διαδήλωσης και αγωνιστικής κινητοποίησης για να θέσουν σε εφαρμογή τον φασιστικής κοπής νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Στεκόμαστε στο πλευρό των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών, που δίνουν τον δικό τους αγώνα για να φέρουν τη Δημοκρατία και την Ελευθερία στον τόπο τους, που θυσιάζονται για να θέσουν τις προϋποθέσεις μιας καλύτερης μέρας στην πατρίδα τους, κόντρα στην καταπίεση, την εκμετάλλευση και την κοινωνική δυστυχία, που ολοένα απλώνονται.

  

·      Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι συλληφθέντες! Να μη τους απαγγελθεί καμία κατηγορία!

·      Δεν θα περάσει η απαγόρευση των κινητοποιήσεων! Κάτω η κρατική καταστολή κάτω η τρομοκράτηση και συκοφάντηση των διαδηλώσεων!

·      Αλληλεγγύη στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές!

Διαβάστε επίσης