Καθαρίστριες: Μαχητικός αγώνας διάρκειας

Οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, που ο μαχητικός τους αγώνας διαρκείας έχει τη γενική συμπάθεια και στήριξη όλων των εργαζομένων, συνεχίζεται με αμείωτο δυναμισμό, ύστερα μάλιστα από τη δικαστική απόφαση για την επαναπρόσληψή τους. Ενώ καθημερινά βρίσκονται σε διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, η κυβέρνηση και το Υπουργείο, επιμένουν να αγνοούν προκλητικά όχι μόνο τις διαμαρτυρίες, αλλά και τις δικαστικές αποφάσεις που καταπατούν θρασύτατα. Η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει κινητοποίηση στις 5 Ιούνη (Κλαυθμώνος Πέμπτη 6.30μμ) ενάντια στις διαθεσιμότητες και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών. Δημοσιεύουμε παρακάτω πρόσφατη ανακοίνωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών.

Ανακοίνωση του Συντονιστικού των καθαριστριών

«ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;

Εμείς οι ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, από τις 18 Σεπτεμβρίου 2013 δίνουμε έναν αγώνα για τη ζωή μας και την αξιοπρέπειά μας, με την αμέριστη συμπαράσταση ολόκληρου του Ελληνικού Λαού.
Η δικαίωση αυτού του αγώνα είναι πια γεγονός και επισφραγίστηκε με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών (Α/Α 1584/2014), σύμφωνα με την οποία: «υποχρεώνεται το Ελληνικό Δημόσιο να αποδέχεται τις υπηρεσίες των καθαριστριών, με τα ίδια καθήκοντα και όρους που τις παρείχαν έως και πριν την άκυρη καταγγελία». Το δικαστήριο κήρυξε την απόφαση προσωρινά εκτελεστή! Η απόφαση αυτή, νομίμως επιδόθηκε την Παρασκευή 16.5.2014 και ώρα 13:40 στο Υπουργείο Οικονομικών με Α.Π. 67791/2014. Μέχρι σήμερα Τετάρτη 21.05.2014 και ύστερα από 6 ημέρες, συνεχίζεται ο εμπαιγμός της Κυβέρνησης, απέναντι σε μια χούφτα γυναίκες, που αποφάσισαν να διεκδικήσουν το αυτονόητο. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ.
Από πότε στην Ελληνική Δημοκρατία η συμμόρφωση σε δικαστικές αποφάσεις είναι προαιρετική; Είναι δυνατόν αυτοί που επικαλούνται την τάξη και τον νόμο να αρνούνται να εκτελέσουν δικαστικές αποφάσεις; Δεν είναι δυνατό το Υπουργείο να αντιδρά με αστραπιαία ταχύτητα σε άλλες περιπτώσεις και να μην απαντά ΑΚΟΜΗ για το αν θα υλοποιήσει απόφαση Δικαστηρίου. Κύριοι Στουρνάρα, Μαυραγάνη και Θεοχάρη, η εφαρμογή του Νόμου είναι προσωπική επιλογή, ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ!
ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Καλούμε τους πολίτες, τα συνδικάτα, τις γυναικείες οργανώσεις, την νεολαία, τους ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης, να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας φωνή. Συνεχίζουμε την καθιστική μας διαμαρτυρία για 15η ημέρα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, Κ. Σερβίας 10, μέχρι τη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στη Δικαστική Απόφαση.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!"

Διαβάστε επίσης