Και πάλι: "Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ" - Τι εννοούμε όμως;

εξω η ελλαδα απο την εε

 Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ! Τι εννοούμε; Πρώτον, ότι κανένα από τα κόμματα που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές δεν το λέει και δεν το εννοεί. Καθαρά και ξάστερα, χωρίς υποσημειώσεις και γρίφους. Κανένα! Η ευρωένωση δεν πρόκειται να γίνει «σπίτι των λαών». Είναι ιμπεριαλιστικός μηχανισμός μιας χούφτας ισχυρών κρατών και των κολαούζων τους. Οι αποδεσμεύσεις, τα «μεταβατικά προγράμματα» και πολύ περισσότερο το «μένουμε Ευρώπη» εξωραΐζουν το ιμπεριαλιστικό οικοδόμημα. Μη διστάσετε να ρωτήσετε όλους όσοι λένε κρυστάλλινα το «Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ» και πολύ περισσότερο τι γράφουν γι’ αυτό. Αντικαπιταλιστές, αριστεροί της φράσης, πολλά υποσχόμενοι, φλύαροι κατά τ’ άλλα και στο τέλος αμήχανοι και φιλοευρωπαίοι. Για να λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη.

 Υπάρχει μικρότερο κακό; Φυσικά και υπάρχει, ζει και βασιλεύει. Μόνο που εδώ, στην πολιτική, πάμπολλες φορές πρέπει να το υπερβείς. Η θεωρία του μικρότερου κακού οδήγησε στη Βάρκιζα, στην ουρά του Γ.Παπανδρέου, στον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Το γλίστρημα στο μικρότερο κακό οδηγεί κατευθείαν στο κακό. Η ερώτηση είναι τελείως λάθος. Αρνούμαστε την απάντηση και τον συλλογισμό στο σύνολό του.

 Με τα σκάνδαλα, τις δωροληψίες και τα συναφή, θυμηθήκαμε ένα ιστορικό περιστατικό στη γαλλική αυλή. Όταν αξιωματούχος πλησίασε τον Ταλεϋράνδο, δολοπλόκο πολιτικό, για να τον δωροδοκήσει, αυτός φώναξε: «Πάρτε τον από εδώ. Μου δίνει τόσα πολλά που στο τέλος δεν θα μπορέσω να αντισταθώ». Απ’ ό,τι φαίνεται, δεν συνέβη το ίδιο με τους δικούς μας στο σκάνδαλο Novartis, στα ταμεία, στις off shore, στους Πετσίτηδες.

 Στις 23 Ιουνίου 2016, οι Άγγλοι πολίτες ψήφιζαν υπέρ του Brexit. Έκτοτε κύλησε πολύ νερό στον Τάμεση και 34 μήνες μετά το πολύκροτο δημοψήφισμα, Τόρις και εργατικοί, δεξιοί κι «αριστεροί» φιλελεύθεροι, καθώς και η Γαλλία-Γερμανία, «αγγελοκρούονται» και σφαδάζουν καθώς παρασέρνονται στη δίνη του Brexit. Λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές και δεν γνωρίζουμε αν το Ηνωμένο Βασίλειο θα συμμετέχει σ’ αυτές. Οι φασίστες του Ν.Φάρατζ ίδρυσαν το κόμμα του Βrexit για να εμφανιστούν στις εκλογές, αν θα συμμετάσχει η Αγγλία.

 Υπάρχει ζωή έξω απ’ την Ευρώπη; Όχι, απαντούν οι κάθε λογής ευρωκόλακες, ευρωλιγούρηδες και ευρωυποταγμένοι. Σε λίγο θα μας πουν ότι το κέντρο του σύμπαντος κόσμου είναι οι Βρυξέλλες και η Ευρώπη.

Αμάν πια με την ευρωδουλεία και την τρομοκρατία τους!

Διαβάστε επίσης