Και όμως νοσηλεύονται σε Δημόσια Νοσοκομεία

nosokomeia

Πριν την έκρηξη του κορονοϊού στη χώρα μας πολλές «βαρύγδουπες» δημοσιογραφικές και όχι μόνο, φωνές μιλούσαν για την συρρίκνωση του ΕΣΥ και την ενίσχυση των ιδιωτικών κλινικών. Όμως την ώρα της κρίσης και της ανάγκης, ζητάνε υποκριτικά να χειροκροτήσουμε τους ήρωες υγειονομικούς.

Στηρίγματα όλων των τελευταίων κυβερνήσεων που αποδόμησαν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, όπως ο Κρεμαστινός, συγγραφείς δεκάδων άρθρων ενάντια στους γιατρούς και τη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, όπως ο Πρετεντέρης και ο Παπαχελάς, νοσηλεύτηκαν και νοσηλεύονται σε Δημόσια Νοσοκομεία. Όλα τα τελευταία χρόνια κάθε φορά που οι κυβερνώντες με τις ευλογίες της ΕΕ έκαναν μειώσεις στον προϋπολογισμό για τα Δημόσια νοσοκομεία, δεν έκαναν προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού ή ακόμα χειρότερα συγχώνευαν νοσοκομειακές μονάδες, τα ρεπορτάζ αντί να αναδεικνύουν αυτά τα προβλήματα, τα συσκότιζαν. Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί κατηγορώντας τους υγειονομικούς του δημοσίου, και από την άλλη χιλιάδες ώρες τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού χρόνου έχουν σπαταλήσει για την εξύμνηση του ιδιωτικού τομέα. Αυτές οι δύο όψεις είναι η κουρτίνα πίσω από την οποία προσπαθούν να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της υπόδουλης πολιτικής τους των τελευταίων δεκαετιών.

Σήμερα όλοι αυτοί που έχουν συμβάλει στην δυσφήμηση και απαξίωση της Δημόσια Υγείας απαιτούν να νοσηλευτούν στις ανύπαρκτες και υποστελεχωμένες ΜΕΘ των Δημόσιων νοσοκομείων. Μπορεί για λίγο να μην παίρνουν σβάρνα τα κανάλια και τις εφημερίδες γιατί ο λαός μας θα τους αποδοκιμάσει, το σίγουρο είναι ότι μετά το τέλος αυτής ιστορίας θα επιστρέψουν στα ίδια απαιτώντας την κατάργηση της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας.

Φανή Μανδελενάκη, μέλος του Μ-Λ ΚΚΕ

Διαβάστε επίσης