Κατάπτυστη ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για το συλλαλητήριο της Πέμπτης 28/1

Κατηγορία: 

Με ανακοίνωση όπου χαρακτηρίζει τις εικόνες του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου ντροπιαστικές σχολιάζει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τις μαζικότατες κινητοποιήσεις της Πέμπτης. Ενώ βέβαια στην ίδια ανακοίνωση βλέπουμε και την έντονη ανησυχία της κυβερνητικής παράταξης για το πώς αυτές οι κινητοποιήσεις και αντιδράσεις προσπαθούν ‘’να μπλοκάρουν τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων δεκαετιών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση’’, η οποία, σύμφωνα με τη γνώμη της, λίγο πολύ το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί να βγάλει τα ελληνικά πανεπιστήμια από το Μεσαίωνα στον οποίο έχουν περιέλθει.

Ας περάσουμε σε κάποιες συγκεκριμένες διευκρινίσεις, πάνω σ’ αυτήν την πληθώρα ανακριβειών και προκλητικών, σχολιασμών που εμπεριέχονται σ’ αυτήν την ανακοίνωση. Να ενημερώσουμε λοιπόν για αρχή τη ΔΑΠ ότι οι μαζικές φοιτητικές κινητοποιήσεις δεν υποκινήθηκαν από κάποιους όπως σημειώνεται. Αντίθετα, κανένας δε θα μπορούσε να κατεβάσει όλες αυτές τις χιλιάδες ανθρώπων στο δρόμο, πέρα από αυτήν την αντιεκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Αν δηλαδή θέλουν να αναζητήσουν τους υπευθύνους αυτής της ‘’εγκληματικά ανεύθυνης συμπεριφοράς’’ όπως την χαρακτηρίζουν, ας τον αναζητήσουν καλύτερα σ΄ αυτές τις αντιδραστικές και αντιδημοκρατικές αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση-τις κατά τα άλλα μεγαλειώδεις, μεγαλεπήβολες και πολυαναμενόμενες- στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Από την άλλη είναι πραγματικά εξοργιστικο να κάνει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ λόγω για διαδήλωση που διασπείρει τον κορονοϊό. Εάν θέλει η ΔΑΠ να αναφερθεί στους πραγματικά ανεύθυνους και την εγκληματική τους συμπεριφορά, ας ανατρέξουν για μια ακόμα φορά στην κυβερνητική πολιτική και τις δικές της εγκληματικές ευθύνες για όλες αυτές τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, που ακόμα και τώρα, σε συνθήκες πανδημίας, συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς εξοπλισμό, χωρίς μηχανήματα, χωρίς ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς ΜΕΘ! Και ναι, (προς περαιτέρω ενημέρωση) αυτοί που κατέβηκαν στους δρόμους, θα έχουν, όχι το θράσος όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΑΠ (αυτό άλλωστε αποτελεί χαρακτηριστικό των ίδιων), αλλά το θάρρος να συνεχίσουν να φωνάζουν για ΜΕΘ, για προσλήψεις , θα συνεχίσουν να καταγγέλλουν την ίδια αυτή αντιλαϊκή πολιτική, η οποία είναι και η μόνη που θέτει σε κίνδυνο την κοινωνία και τη δημόσια υγεία.

Ο κόσμος που αντιδρά αυτή τη στιγμή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, δεν είναι η ‘’ελάχιστη μειοψηφία’’, αλλά η πλειοψηφία των φοιτητών, που δε θέλουν όρια φοίτησης(όχι για να τεμπελιάζουν, αλλά για να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, χωρίς να διαγραφούν), που δε θέλουν την αστυνομία ανάμεσά τους, στους χώρους όπου σπουδάζουν, που δεν θέλουν το χτύπημα των συλλογικών δημοκρατικών διαδικασιών των φοιτητικών συλλόγων. .

Θα θέλαμε, τέλος, να δώσουμε και μία τελευταία ‘’συμβουλή’’ στους συντάκτες της ανακοίνωσης. Εάν στο μέλλον θέλουν να αναφερθούν ‘’στο άσυλο ασυδοσίας και παρανομίας’’, να θυμούνται το ιστορικό της παράταξής τους. Γιατί η ΔΑΠ είναι αυτή που έχει συνδεθεί με τη νοθεία και τους μπράβους, που τρομοκρατούσαν και έδερναν στις φοιτητικές εκλογές, αυτοί οι ίδιοι είναι, που σε συντονισμό με καθηγητές της Νέας Δημοκρατίας, οργάνωναν κυκλώματα σημειώσεων και θεμάτων με αντάλλαγμα τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΠ. Αποδεικνύεται λοιπόν επί του πρακτέου, ότι αυτοί είναι που σχετίζονται στην πραγματικότητα με την ασυδοσία και την παρανομία και όχι οι φοιτητές με τους φοιτητικούς τους συλλόγους και τις συλλογικές τους διαδικασίες, ούτε και η αριστερά.

Είναι το λιγότερο, ντροπή να μιλούν για τη δημόσια υγεία αυτοί που έχουν διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, που δεν το υποστηρίζουν ούτε στοιχειωδώς ακόμα και σήμερα, που μας εμπαίζουν καθημερινά με τα νέα μέτρα που παίρνουν, ύστερα από δήθεν εν τω βάθει σχεδιασμούς και μελέτες, για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεν αποτελούν κίνδυνο, οι φοιτητές που έσπασαν τις απαγορεύσεις, για να διαδηλώσουν ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές που έρχονται στην τριτοβάθμια, ή μάλλον αποτελούν κίνδυνο μόνο για την κυβέρνηση, γιατί είναι αυτοί που μπορούν να ανατρέψουν αυτούς τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς. Η φοιτητική πορεία, καλεί όλους τους φοιτητές, να συμμετέχουν ενεργά στους συλλόγους τους και μαζικά όλοι μαζί να πάρουμε μέρος στις επόμενες κινητοποιήσεις, για να παλέψουμε να μην εφαρμοστούν αυτά που φέρνει το νέο νομοσχέδιο κι έρχονται για να μας στερήσουν τα δημοκρατικά μας, τα φοιτητικά μας δικαιώματα.

Διαβάστε επίσης