Καταγγελία της Κ.Ο. Ιωαννίνων του Μ-Λ ΚΚΕ για προσπάθεια εκφοβισμού μελών του από την Αστυνομία

Κατηγορία: 

Το πρωί της Πέμπτης 16 Απρίλη, 2 μέλη της Πορείας πραγματοποίησαν παρέμβαση με τα υλικά της οργάνωσης στην περιοχή της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στα Γιάννενα, κολλώντας και μοιράζοντας την ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ που καλεί το λαό να παλέψει για δημόσια δωρεάν υγεία μπροστά στο πρόβλημα με τον κορονοϊό.

Κάποια στιγμή , αυτοκίνητο της Ασφάλειας, το οποίο για μερικά λεπτά ακολουθούσε προκλητικά τους συντρόφους, τους σταμάτησε και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προχώρησαν σε εξακρίβωση των στοιχείων των συντρόφων, λέγοντας τους ότι αυτό που κάνουν είναι παράνομο.

Στο τέλος, μάλιστα, οι αστυνομικοί απαίτησαν να μη συνεχιστεί η παρέμβαση. Η κυβέρνηση ακολουθεί την πολιτική της τρομοκρατίας για να περάσει η πολιτική της, των 30.000 κενών στην Υγεία, των 557 κλινών ΜΕΘ αντί για 3.000, η πολιτική του “ακόμα κι αν έχεις συμπτώματα κάτσε σπίτι και μην έρθεις στο νοσοκομείο”. Για να περάσει η πολιτική της που έχει αφήσει απροστάτευτους χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι δουλεύουν χωρίς μέτρα προστασίας. Για να περάσει συνολικά η αντιλαϊκή πολιτική της που φάνηκε ξεκάθαρα εν μέσω κορονοϊού. Για να περάσουν όλα αυτά, θέλει να εκφοβίσει όποιον…”παράνομο” σηκώνει κεφάλι. Αυτό το είδαμε την προηγούμενη περίοδο, όταν στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών στις 7 Απρίλη έστειλε την αστυνομία στις συγκεντρώσεις των κατά τα άλλα “ηρώων” υγειονομικών, με αποκορύφωμα τον Ευαγγελισμό που προσπάθησαν να σταματήσουν τη συγκέντρωση.

Το είδαμε απέναντι σε αριστερές οργανώσεις και δημοτικές κινήσεις, στις οποίες η αστυνομία έκοψε πρόστιμα για “άσκοπη μετακίνηση” επειδή μέλη τους, τηρώντας όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας είχαν πάει στις συγκεντρώσεις των υγειονομικών ή μοίραζαν τα υλικά τους στο λαό. Το είδαμε στην περίπτωση των γυναικείων φυλακών στη Θήβα, όπου μετά από θάνατο μιας κρατούμενης από κορονοϊό, οι υπόλοιπες εξεγέρθηκαν απαιτώντας μέτρα προστασίας, για να εισπράξουν άφθονο ξύλο από τις δυνάμεις καταστολής.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την προσπάθεια εκφοβισμού των 2 νεολαίων του, καταγγέλλει συνολικά κάθε παρεμπόδιση στην πολιτική και συνδικαλιστική δράση των συνδικάτων και των αριστερών οργανώσεων, είτε με τη μορφή των “εξακριβώσεων στοιχείων”, είτε με την μορφή των προστίμων. Καλεί το λαό να μη σκύψει το κεφάλι και να ετοιμαστεί για νέους αγώνες για δημόσια δωρεάν υγεία, για να υπερασπιστεί τα εργασιακά και δημοκρατικά του δικαιώματα.

Μ-Λ ΚΚΕ (Κ.Ο. Ιωαννίνων)

Διαβάστε επίσης