Καταγγελία της Πορείας για τις προσαγωγές και τα πρόστιμα σε μέλη της, σε Γιάννενα και Θεσπρωτία

Κατηγορία: 

Μετά το όργιο της καταστολής και της αστυνομοκρατίας στην επέτειο της εξέγερσης στις 17 Νοέμβρη, η κυβέρνηση συνέχισε τις προσπάθειες εκφοβισμού και τρομοκράτησης των αγωνιστών και σήμερα, μέρα απεργίας. Σε όλη τη χώρα ξανά, η κυβέρνηση έστειλε τις δυνάμεις καταστολής να επιβάλλουν το "νόμο και την τάξη". Ωστόσο, στα Γιάννενα κορυφώθηκε η δράση της αστυνομίας, αφού κατέλαβε κυριολεκτικά την περιοχή του Εργατικού Κέντρου, στην οποία καλούσαν σε απεργιακή συγκέντρωση το τοπικό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, σωματεία, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του α/α χώρου. Σε αυτά τα πλαίσια, ασφαλίτες σταμάτησαν 2 συντρόφους, μέλη της Πορείας, πριν αυτοί φτάσουν καν στο χώρο της συγκέντρωσης και τους προσήγαγαν στο ΑΤ, διότι βρήκαν πάνω τους υλικά του Μ-Λ ΚΚΕ, αφού πρώτα άνοιξαν τις τσάντες τους και τους έψαξαν! Τους άφησαν 2 ώρες μετά, ώστε να μην μπορέσουν να προσεγγίσουν τις προσπάθειες διεξαγωγής της διαδήλωσης,  βεβαιώνοντας και πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα.

Την ίδια στιγμή βέβαια, η αστυνομική βαρβαρότητα ξέσπασε μετά το τέλος της διαδήλωσης, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε.  Έγιναν συλλήψεις, ενώ 2 συλληφθέντες μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο και φρουρούμενοι, ενώ αναμένεται να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Να σημειώσουμε μάλιστα ότι το πρωί η αστυνομία επιτέθηκε σε απεργιακή περιφρούρηση του ΠΑΜΕ, προσήγαγε 7 συνδικαλιστές και έκοψε πρόστιμο σε όλους τους παρευρισκόμενους. Μετά τα ανοιγμένα κεφάλια και το πογκρόμ της 17 Νοέμβρη στα Γιάννενα, η καταστολή  και η βιομηχανία προστίμων συνεχίζεται κανονικά, με την κυβέρνηση να μην μπορεί να χωνέψει ότι στα Γιάννενα γίνονται κανονικά διαδηλώσεις παρά την απίστευτη τρομοκρατία.
 
Η ίδια εκδικητική μανία επιδεικνύεται και στην Θεσπρωτία. Στην επέτειο του Πολυτεχνείο, η αστυνομία προσήγαγε στο ΑΤ 7 άτομα, ενώ έκανε και εξακριβώσεις στοιχείων σε αγωνιστές που υπερασπίστηκαν το δημοκρατικό δικαίωμα στη διαδήλωση, μεταξύ αυτών και σε συντρόφισσα, μέλος της Πορείας. Κατόπιν εορτής συνέχιζε να στέλνει πρόστιμα σε αγωνιστές. Τελικά, στις 25 Νοέμβρη, μια μέρα πριν την σημερινή απεργία, στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα, στάλθηκε πρόστιμο στη συντρόφισσα, για τη συμμετοχή της στη διαδήλωση του Πολυτεχνείου.

 Η Πορεία καταγγέλλει την πολιτική της τρομοκρατίας και της καταστολής. Καταγγέλλει τις προσαγωγές, τις συλλήψεις, τους ξυλοδαρμούς και τη βιομηχανία προστίμων που στήνονται απέναντι σε αγωνιστές. Οι προσπάθειες εκφοβισμού του λαού και των αγωνιστών θα συνεχίσουν να πέφτουν στο κενό, το ίδιο και οι απαγορεύσεις. Η κυβέρνηση μπορεί να θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα περάσει την πολιτική της διάλυσης των νοσοκομείων, της κατάργησης του 8ωρου και των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Ο λαός και η νεολαία με τους αγώνες τους θα δώσουν την απάντηση τους και όσον μας αφορά θα συνεχίσουμε να δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτήν την υπόθεση!

27/11/2020

Διαβάστε επίσης