Καταγγελία της Φοιτητικής Πορείας για την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ!

Κατηγορία: 

Η Φοιτητική Πορεία καταγγέλλει την εισβολή της αστυνομίας στο ΑΠΘ σήμερα τα ξημερώματα με σκοπό να διαλύσει την κατάληψη του ΑΠΘ. Με μια επιχείρηση που είχε αποκλείσει τις γύρω περιοχές και με ελικόπτερα να πετούν πάνω από το ΑΠΘ η κυβέρνηση συνέχισε στο δρόμο της έντασης του αυταρχισμού και της καταστολής. Η σημερινή αστυνομική επιχείρηση καμιά σχέση δεν είχε με την αποκατάσταση της τάξης όπως ισχυρίζονται διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες και τα κυβερνητικά ΜΜΕ, αλλά ήθελε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Είχε ως μόνο στόχο δηλαδή, την εμπέδωση του κλίματος της αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας απέναντι στις κινητοποιήσεις λαού και νεολαίας. Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ήδη από χθες το βράδυ ήταν γνωστή η απόφαση για τον τερματισμό της κατάληψης. Τη βίαιη εκκένωση της κατάληψης ακολούθησαν 33 προσαγωγές. Φαίνεται πια ξεκάθαρα τι σημαίνει ό νέος αντιεκπαιδευτικός νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για τα πανεπιστήμια.

Τα παραπάνω γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι η τελευταία περίοδος έχει σημαδευτεί από μια ακόμα μεγαλύτερη όξυνση της κρατικής βίας και καταστολής. Η εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ και ο ξυλοδαρμός φοιτητών, η σκληρή καταστολή διαδηλώσεων που έγιναν για την ικανοποίηση του νόμιμου αιτήματος Κουφοντίνα, το ξύλο των ΜΑΤ στις 7/3 στην πλατεία της Ν. Σμύρνης και τα χημικά που ακολούθησαν εναντίον της πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά δείχνουν ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σκληρύνει τη στάση της ενάντια στον εχθρό – λαό και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του. Αυτό επιβεβαιώνουν οι σκληρές εικόνες αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, τραμπουκισμών και σκληρής καταστολής που ακολούθησαν το μεγάλο συλλαλητήριο χιλιάδων λαού και νεολαίας της Νέας Σμύρνης την Τρίτη 9/3, όπου οι δυνάμεις καταστολής λειτούργησαν σαν κανονικά τάγματα εφόδου, εισβάλλοντας σε πολυκατοικίες και ξυλοκοπώντας αδιάκριτα όποιον έβρισκαν στο δρόμο τους.

Απέναντι στην κυβερνητική πολιτική το φοιτητικό κίνημα πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο του αγώνα, το δρόμο των γενικών συνελεύσεων και των κεντρικών διαδηλώσεων. Απορρίπτοντας την γραμμή της υπονόμευσης και του συμβιβασμού του αγώνα του, αλλά και την τυφλή και μηδενιστική δράση του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου, συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή του αντιεκπαιδευτικού νόμου, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική του αυταρχισμού, της αστυνομικής βίας και της καταστολής.

Διαβάστε επίσης