Καταγγελία της Φοιτητικής Πορείας για τη νέα επίθεση της αστυνομίας στο ΑΠΘ

Κατηγορία: 

Η Φοιτητική Πορεία καταγγέλλει απερίφραστα τη νέα επίθεση της αστυνομίας σε φοιτητική κινητοποίηση στο ΑΠΘ. Αυτή τη φορά, η επίθεση ήταν, κυριολεκτικά, δολοφονική, με εκτόξευση βόμβας κρότου λάμψης σε ευθεία βολή, πάνω σε φοιτητή, ο οποίος λιποθύμησε, αιμορραγώντας από το στόμα, ενώ αντιμετωπίζει και πρόβλημα απώλειας ακοής από αυτό το χτύπημα. Εκτός αυτών, τραυματίστηκε και από απευθείας χτύπημα στα δόντια. Αυτή η επίθεση είναι η συνέχεια της πολιτικής της τρομοκρατίας και της καταστολής, της κυβερνητικής πολιτικής που θέλει “διά πυρός και σιδήρου” να επιβάλλει την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής, και όχι μόνο, αστυνομίας, αλλά και το σύνολο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.
Το πρόσχημα ότι όλες αυτές οι επιθέσεις γίνονται για το χτίσιμο βιβλιοθήκης έχει καταπέσει. Η κυβέρνηση των διαγραφών φοιτητών, της υποχρηματοδότησης, του κλεισίματος και συγχωνεύσεων σχολών και δομών, δεν ενδιαφέρεται για τη μόρφωση των φοιτητών. Με πρόσχημα τη δημιουργία βιβλιοθήκης, η κυβέρνηση προσπαθεί να διαμορφώσει κλίμα για την εγκατάσταση της αστυνομίας στα πανεπιστήμια. Ενδιαφέρεται να φέρει νέο νόμο πλαίσιο, για την συνέχιση των συγχωνεύσεων των σχολών, για την εγκατάσταση των μάνατζερ μες στις σχολές.
Την ίδια μέρα με την άγρια καταστολή στο ΑΠΘ, η Υπουργός Παιδείας διακήρυξε την κατάργηση των παρατάξεων. Την κατάργηση δηλαδή των παρατάξεων που αναφέρονται στην Αριστερά. Αυτή η πολιτική έρχεται ως συνέχεια άλλωστε, και της ποινικοποίησης του συνδικαλισμού, όπως προέβλεψε ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη. Συνολικά, η κυβέρνηση της δεξιάς επιτίθεται με άγριο τρόπο στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.
Η μόνη ανάσα θα έρθει μόνο από τον μαζικό αγώνα. Οι Σύλλογοι, σε όλη τη χώρα, θα πρέπει άμεσα να ξαναπιάσουν το νήμα των περσινών κινητοποιήσεων. Να κάνουν συνελεύσεις και να βγούνε στο δρόμο. Μόνο έτσι θα δοθεί ανάσα και θα ανατραπεί και η εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και συνολικά της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.
ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ
ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ
ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ

Διαβάστε επίσης