Καταγγελία του Μ-Λ ΚΚΕ για την άγρια κι αναίτια επίθεση της αστυνομίας στη διαδήλωση αλληλεγγύης προς τον Δ. Κουφοντινα-Ολοι στη σημερινή διαδήλωση!

Κατηγορία: 

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταδικάζει την άγρια και αναίτια καταστολή στην διαδήλωση αλληλεγγύης προς τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, πριν καν συγκεντρωθεί ο κόσμος στο Σύνταγμα.

Χωρίς να υπάρξει καμία πρόκληση, την ώρα που άρχισαν οι διαδηλωτές να συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος, αστυνομικές δυνάμεις τους περικύκλωσαν και άρχισαν να κάνουν χρήση χημικών και κρότου λάμψης διαλύοντας τη συγκέντρωση.

Σκληρή καταστολή την ώρα που η κυβέρνηση θανατώνει τον απεργό πείνας.

Η επίδειξη δύναμης από την αστυνομία απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα για να δηλώσουν την υποστήριξή τους στο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα πιστοποιεί τα εντεινόμενα προβλήματα, τα αδιέξοδα και την αδυναμία της, παρά τη δύναμη της εξουσίας της, δεν παύει ωστόσο να σηματοδοτεί μια από κάθε άποψη επικίνδυνη πρόκληση.

Εμείς να το ξαναπούμε : Δεν πρέπει να υπάρξει φυλακισμένος νεκρός από απεργία πείνας. Η κυβέρνηση, οδηγώντας με την πολιτική της προς ένα τέτοιο αποτέλεσμα, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και φέρει βαρύτατες ευθύνες για μια τέτοια εξέλιξη και για τα επακόλουθα. Αποδοκιμάζουμε και καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική – αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και απαιτούμε ως την ύστατη στιγμή να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα να μεταταγεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όλοι στη σημερινή (06/03) διαδήλωση στις 12:00 στο Σύνταγμα

Διαβάστε επίσης