Καταγγελία φοιτητικών δυνάμεων για το μπλοκάρισμα της Γενικής Συνέλευσης στη Νομική Α.Π.Θ.

Καταγγελία του ΑΡ.ΔΙ.Ν., Contra Legem ΕΑΑΚ, ΑΡ.ΕΝ., Αγωνιστικών Κινήσεων, Πορείας Νομικής και ανένταχτων αγωνιστών για το αντιδημοκρατικό μπλοκάρισμα της Γενικής Συνέλευσης από την Α.Φ.Π. Νομικής.

Στο προηγούμενο ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής καταθέσαμε πρόταση για τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης, η οποία καταψηφίστηκε από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την Α.Φ.Π. Εξαιτίας του μπλοκαρίσματος αυτού, αναγκαστήκαμε να συλλέξουμε υπογραφές. Ο αριθμός των υπογραφών έφτασε στις 150, ξεπερνώντας κατά πολύ την απαιτούμενη (και με βάση το Καταστατικό) απαρτία της Γενικής Συνέλευσης (94 παρόντες). Ωστόσο, η Α.Φ.Π., εκμεταλλευόμενη την θέση της Γραμματείας στο ΔΣ, ιδιοποιήθηκε την σφραγίδα του Συλλόγου και αρνήθηκε να επικυρώσει τις υπογραφές, μπλοκάροντας την Γενική Συνέλευση για δεύτερη φορά.

Καταρχάς, είναι γνωστό πως σε όλες τις Συνελεύσεις του Συλλόγου γίνεται πάντοτε καταμέτρηση και μόνο όταν υπάρχει η απαιτούμενη απαρτία η Συνέλευση έχει αποφασιστικό χαρακτήρα. Είναι, επίσης, γνωστό ότι η συλλογή υπογραφών για ΓΣ είναι πάγια πρακτική όλων των Φοιτητικών Συλλόγων εδώ και χρόνια και στη Σχολή μας αντιστοιχεί στο 1/10 των ψηφισάντων στις φοιτητικές εκλογές (ίδιο ποσοστό που απαιτείται για την απαρτία της ΓΣ). Αυτό δεν είχε αμφισβητηθεί ως τώρα ούτε από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Η Α.Φ.Π., επιδεικνύοντας το χειρότερο πνεύμα νομικισμού, που συχνά συναντάμε στη Σχολή μας, επικαλέστηκε μέχρι και διατάξεις του Αστικού Κώδικα και αυτοανακηρύχθηκε «προστάτης» του νόμου και της τάξης του Συλλόγου. Με την αυθαίρετη αυτή ενέργεια η Α.Φ.Π., που υποτίθεται είναι με τον διάλογο, μπλόκαρε την διεξαγωγή ΓΣ, στερώντας από τους φοιτητές τη δυνατότητα να συζητήσουν και να αποφασίσουν για σοβαρά προβλήματα που αφορούν τους όρους σπουδών τους και την κοινωνία. Ιστορικά, πρακτικές μπλοκαρίσματός ΓΣ ακολουθούνται από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την ΟΝΝΕΔ, με επιθέσεις φασιστικού χαρακτήρα. Η λογική του σπασίματος των ΓΣ σήμερα ενδύεται τον μανδύα της «νομιμότητας» χωρίς ωστόσο να αλλάζει στην ουσία της.

Προτείναμε και παλέψαμε για τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης, γιατί κρίναμε ότι την ίδια στιγμή που στοιβαζόμαστε στα αμφιθέατρα, που πληρώνουμε κώδικες και τα πορίσματα του διαλόγου για την παιδεία δρομολογούν μεγαλύτερες επιθέσεις στη ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ παιδεία, την στιγμή που το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα εντείνει τον εργασιακό μεσαίωνα, την στιγμή που οι πόλεμοι που δημιουργούν τα καραβάνια των προσφύγων συνεχίζονται και οι ξεριζωμένοι αντιμετωπίζουν απάνθρωπες συνθήκες, υπάρχει ανάγκη να ανοίξουμε συζητήσεις, να συσπειρωθούμε και να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις. Ενάντια στις λογικές της αδράνειας και της αναμονής, που καλλιεργούν ΔΑΠ-ΑΦΠ, παλεύουμε για ζωντανούς και ενεργούς συλλόγους που θα φέρουν την νεολαία στο προσκήνιο και στην άρθρωση από πλευράς μας μιας δυναμικής απάντησης απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε!

Διαβάστε επίσης