Κοινή πάλη των λαών Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την εξάρτηση, τον εθνικισμό και τον πόλεμο

laaas

Μπροστά στην ένταση που σημειώνεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την επικίνδυνη τροπή που έχουν πάρει οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, η ΛΑ-ΑΑΣ κά­λεσε την  Παρασκευή το απόγευμα, 24 Γενάρη,  αντιπολεμι­κή αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στο Μοναστηρά­κι..

Δημοσιεύουμε στη συνέχεια απόσπασμα από την ανακοίνωση που κυκλοφόρησε:   

Κοινή πάλη των λαών της Ελλάδας, Τουρκίας  και Κύπρου ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την εξάρτηση, τον εθνικισμό και τον πόλεμο

...Η αποτροπή των κινδύνων και περιπετειών που εγκυμονούνται είναι υπόθεση της κοινής πάλης των λαών της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου, ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και στην πολιτική των κυρίαρχων τάξεων στις χώρες τους. Οι λαοί της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου πρέπει να αντιταχθούν στον εθνικισμό και στην πολιτική υποτέλειας στον ιμπεριαλισμό. Να εναντιωθούν σε σχέδια αλλαγής συνόρων και αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων. Να εναντιωθούν στους πολέμους και στις ξένες επεμβάσεις. Να δουλέψουν για τη δημιουργία ενός αντιιμπεριαλιστικού – αντιπολεμικού μετώπου των λαών.

Ο λαός μας καλείται να αναπτύξει ένα στιβαρό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, θέτοντας στην πρώτη γραμμή πάλης την ειρήνη και τη φιλία των λαών, την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, του εθνικισμού, του φασισμού, ρατσισμού και του αλυτρωτισμού.

Είναι ανάγκη να καταγγείλουμε και να ματαιώσουμε τις επικίνδυνες και τυχοδιωκτικές ενέργειες που την υποδαυλίζουν. Να εναντιωθούμε στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και να απαιτήσουμε το διώξιμο των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων από τη χώρα μας, την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να σταθούμε αντιμέτωποι με τις πολιτικές της εξάρτησης και του εθνικισμού.

Να καταδικάσουμε κάθε ενέργεια άμεσης ή έμμεσης, εδαφικής ή άλλης διεκδίκησης, αλλαγής συνόρων, αλυτρωτισμού, σοβινισμού και τυχοδιωκτισμού, της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας ή της Ελλάδας σε βάρος της Τουρκίας.

Χτίζοντας το κοινό αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο των λαών της Ελλάδας, της Τουρκίας ας παλέψουμε για την ειρήνη, την φιλία και τη συνεργασία των λαών της περιοχής

Διαβάστε επίσης