Κοινό ψήφισμα Φοιτητικής Πορείας & Αγωνιστικών Κινήσεων σε συλλόγους του ΑΠΘ

Κατηγορία: 

Ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών

Η μεγάλη όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις επιταχύνει τις αμερικανονατοϊκές μεθοδεύσεις και στα Δυτικά Βαλκάνια και επισπεύδει την ενσωμάτωση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ένταξή της στην ΕΕ, πάνω στη βάση του ανταγωνισμού με τον ρωσικό ιμπεριαλισμό στην περιοχή. Αυτός είναι ο κεντρικός στόχος της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Οι ντόπιες εξαρτημένες αστικές τάξεις και οι υποτελείς στον ιμπεριαλισμό κυβερνήσεις των 2 χωρών αποκαλύφθηκαν άλλη μια φορά σαν πάντα πρόθυμες να εξυπηρετήσουν τις ΗΠΑ και τον φιλοπόλεμο συνασπισμό του ΝΑΤΟ. Άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια, αυτό έκαναν: στην Ελλάδα οι αμερικανονατοϊκές βάσεις εκτείνονται σε όλη την χώρα, Αλεξανδρούπολη, Άκτιο, Άραξος (εκεί δεν έχει διαψευστεί το ότι υπάρχουν και πυρηνικά), Λάρισα, Βόλος, Σούδα, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (και όλα αυτά μαζί με τους ΑΝΕΛ)να έχει υποσχεθεί νέα βάση στην Κρήτη και στην Κάρπαθο, ενώ στο λαό φέρνει και υπόσχεται μόνο νέα αντιλαϊκά μέτρα. Αντίστοιχα, στα σύνορα ΠΓΔΜ και Κοσόβου υπάρχει η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ σε όλο τον κόσμο το Camp Bondsteel.
Ακόμα, ο εθνικισμός που αναπτύχθηκε και αναπτύσσεται όλο αυτό το διάστημα στις 2 χώρες από ακροδεξιούς, συντηρητικούς και εκκλησιαστικούς κύκλους, έχει τη βάση του στην ίδια την αστική τάξη που γεννάει και θρέφει το φασισμό ως το μακρύ χέρι της πολιτικής της, στοχεύει σαν εχθρό τον λαό της διπλανής χώρας, αλλά ταυτόχρονα δίνει όρκους πίστης στα μεγάλα αφεντικά, τους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ αποδεικνύοντας τον πραγματικό τους ρόλο σαν ένα ακόμα δεκανίκι των ιμπεριαλιστών.
Οι λαοί ιδιαίτερα των Βαλκανίων γνωρίζουν ποια είναι οι προσφορά του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Αφού υπέθαλψε την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, στη συνέχεια ήταν οι δικοί του βομβαρδισμοί το 1999 στην Σερβία που δημιούργησαν χιλιάδες νεκρούς και πρόσφυγες. Οι επεμβάσεις στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, στη Συρία ματοκύλησαν τους λαούς των χωρών αυτών και αποδεικνύουν ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ και στα Βαλκάνια όχι μόνο δεν διαφυλλάττει την ειρήνη και τη φιλία των λαών, αλλά το ακριβώς αντίθετο: εμπλέκει στα φιλοπόλεμα σενάρια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ τις χώρες και τους λαούς της περιοχής μας.
Θα πρέπει λοιπόν οι λαοί της περιοχής να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό αντιπολεμικό-αντιιμπ­εριαλιστικό κίνημα για να παλέψουμε για την ειρήνη, να προωθήσουμε τη φιλία των λαών και να ζήσουμε σε χώρες ανεξάρτητες από τον ιμπεριαλισμό με τους λαούς αφέντες στον τόπο τους.

Έξω οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ που επέβαλαν την αντιδραστική συμφωνία των Πρεσπών – Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια
Μέτωπο των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και τον εθνικισμό
Στηρίζουμε την αντιίμπεριαλιστική, αντιπολεμική, αντιεθνικιστική, διεθνιστική και αντικυβερνητική διαδήλωση που καλείται την Πέμπτη 24/01/2019 στις 6μ.μ. στην Καμάρα.

Διαβάστε επίσης