Κουίζ για δυνατούς λύτες!

Κατηγορία: 

Την Τετάρτη 3 Μαΐου στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό Ιωαννίνων μέλη της Πορείας δέχτηκαν τραμπούκικη επίθεση από μέλη της ΠΚΣ-ΚΝΕ. Η επίθεση αυτή αποτέλεσε αποκορύφωμα μιας συνολικής αντιδημοκρατικής πρακτικής της ΠΚΣ απέναντι στην Πορεία στην εν λόγω σχολή, που εκφράστηκε με σκισίματα αφισών και ανακοινώσεων, με τραμπουκισμούς, χυδαίες βρισιές κ.ά.

Ποιά (ή ποιές) από τις παρακάτω πολιτικές δυνάμεις αρνήθηκαν να καταδικάσουν το παραπάνω γεγονός και γιατί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών Φιλοσοφικής;

α) Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (διότι είχε άγνοια για το γεγονός, αλλά γενικά καταδικάζει κάθε μορφή βίας εντός του Πανεπιστημίου.)

β) Η ΠΚΣ (διότι δεν αναγνώριζε (sic!) το συμβάν.)

γ) Οι ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ (διότι οι φοιτητικοί σύλλογοι δεν μπορούν να καταγγέλλουν πολιτικές δυνάμεις.)

δ) Όλες οι παραπάνω.

Η σωστή απάντηση είναι η δ), καθώς όλες οι δυνάμεις του Διοικητικού Συμβουλίου αρνήθηκαν να καταδικάσουν απερίφραστα την τραμπούκικη αυτή επίθεση.

Από την πλευρά μας θα αρκεστούμε σε ένα μόνο σχόλιο:

Πάει πολύ η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η παράταξη των μπράβων και των σιδερολοστών, η παράταξη του τσεκουράτου Βορίδη, των «Κενταύρων» και των «Rangers», που βαρύνεται με εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος αγωνιστών φοιτητών, να λέει ξεδιάντροπα ότι καταδικάζει κάθε μορφή βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Πάει πολύ η ΠΚΣ, που λίγο μόνο καιρό πριν αναλώθηκε σε μια σειρά σχολές σε μια οργανωτική αντιπαράθεση με την ΕΑΑΚ, με οργανωμένες τραμπούκικες επιθέσεις, σκισίματα αφισών, και εκατέρωθεν χυδαίο υβρεολόγιο, να το παίζει τώρα «αθώα περιστέρα» και να προσποιείται ότι δε γνώριζε το συγκεκριμένο περιστατικό.

Πάει πολύ η ΕΑΑΚ, η οποία -αφού τελείωσε η οργανωτική αντιπαράθεση με την ΚΝΕ- οδηγήθηκε σε «συντροφικούς» ξυλοδαρμούς ανάμεσα στα μέλη της, να δηλώνει ότι είναι ενάντια «στην ενδοαριστερή βία»

Να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας! Να απομονώσουμε και να μαυρίσουμε στις φοιτητικές εκλογές τις δυνάμεις που υιοθετούν, υποθάλπουν και ανέχονται τέτοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές, που καλλιεργούν την αντίληψη ότι μπορούν στους συλλόγους να ανοίγουν κεφάλια, να σκίζονται αφίσες, να φιμώνονται πολιτικές δυνάμεις και να μην τρέχει τίποτα!

Στις φοιτητικές εκλογές στηρίζουμε-ψηφίζουμε Πορεία!

Πορεία Φιλοσοφικής

Διαβάστε επίσης