Κυβέρνηση & αστυνομία χτυπούν τα δημοκρατικά δικαιώματα! Μ' αγώνες θα τα υπερασπιστούμε

Κατηγορία: 

Για τα καλά φαίνεται πως έχει βάλει η κυβέρνηση στο στόχαστρο τα δημοκρατικά δικαιώματα λαού και νεολαίας. Λίγες μόνο ώρες μετά τα περιστατικά της Δευτέρας 24/2 όπου ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ ντυμένος με πολιτικά, βρέθηκε στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ στοχεύοντας φοιτητές με το υπηρεσιακό του όπλο και τα ΜΑΤ να παρεμβαίνουν προκειμένου να τον απομακρύνουν προχωρώντας σύμφωνα με καταγγελίες σε ξυλοδαρμό φοιτητών, το απόγευμα της Τρίτης οι δυνάμεις καταστολής, αξιοποιώντας την τυφλή δράση του αντιεξουσιαστικού χώρου, εισέβαλαν εκ νέου στον ίδιο χώρο πραγματοποιώντας μάλιστα 5 προσαγωγές.

Τα περιστατικά αυτά μόνο τυχαία δεν είναι. Ύστερα από την νομική κατάργηση του ασύλου, η εισβολή για πολλοστή φορά των κατασταλτικών δυνάμεων μέσα στο πανεπιστήμιο συνδέεται με την εμπέδωση του δόγματος «Νόμος και Τάξη» που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ. Επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να τρομοκρατήσει λαό και νεολαία και τους αγώνες τους προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο της κατεδάφισης των κοινωνικών κατακτήσεων. Στην ίδια κατεύθυνση, άλλωστε εντάσσεται και η προώθηση νομοσχεδίου που έρχεται να περιορίσει και να χτυπήσει το δικαίωμα στις διαδηλώσεις και θα δίνει τη δυνατότητα έως και απαγόρευσης και διάλυσης των διαδηλώσεων από τις δυνάμεις καταστολής.

Η κατάργηση του ασύλου, το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας στο οποίο προχώρησε τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η σημερινή της ΝΔ και το χτύπημα των διαδηλώσεων, έρχονται να αναιρέσουν δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας που κατακτήθηκαν με πολύχρονους αγώνες και θυσίες. Ως Φοιτητική Πορεία καλούμε τη νεολαία και κάθε δημοκρατικό άνθρωπο μέσα από μαζικούς, ενωτικούς αγώνες να υπερασπιστεί αυτά τα δικαιώματα και να σταθεί απέναντι στην κρατική βία και καταστολή.

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Όλοι στη διαδηλώσεις την Τετάρτη, 26/02.
Αθήνα:17:00, στην ΑΣΟΕΕ (Πατησίων)
Θεσσαλονίκη: 16:00, Πολυτεχνείο
Γιάννενα: 18:00, Περιφέρεια

Διαβάστε επίσης